„Od dece smo danas napravili male bogove“: Suzana Mančić se prisetila kako je vaspitavala ćerke – Strogo, pravično i objektivno

Region

Voditeljka Suzana Mančić duboko je potresena zbog tragedija koje su zadesile Srbiju prošle nedelje. Mančićeva je u vreme nemilih događaja bila u Grčkoj, a po povratku je otvoreno progovorila o posledicama na društvo i vaspitavanju dece. Prisetila se vaspitavanja svojih ćerki i apelovala na sve da se ponovo implementiraju starinski načini vaspitavanja dece.

Suzana priznaje da ju je ova vest jako potresla, te da od saznanja sa stravični masakr, živi u strahu.

„Strašno je što je u pitanju mlada osoba, dete, i što ne može biti procesuirano. Ispada da svaki klinac može da uzme praćku ili kalašnjikov i „bije“ po onome ko mu se ne dopada?! Kada sam se vraćala u Beograda bilo me je strah. Mislila sam da će neko čeko čekati i pucati na aerodromu. To se naravno nije desilo, ali sada nema ni tog straha“, rekla je Mančićeva.

Voditeljka se osvrnula na prošlost i setila vremena kada je ona imala male ćerke, pa objasnila kako ih je vaspitala i kakva je bila majka.

„Praktično sam bila samohrana majka, ali sam imala veliku pomoć svoje majke. Trudila sam se da budem stroga pravična i objektivna. Nisam nalazila opravdanje za svaku budalaštinu koju deca prave, ali sam bila svesna da treba da se zapitaš ako ti je dete mnogo mirno. Razgovarala sam sa decom, pratila sam s kim se druže. Nekada sam tajno ispratila da li idu u školu, kako se oblače i s kim provodi vreme van kuće. Znala sam da im proveravam đačke torbe i džepove, a sve to da one ne znaju“, priznaje Suzana i sa žaljenjem konstatuje:

„Od dece smo danas napravili male bogove. Priča se o pravima deteta, ali niko ne pominje i njihove obaveze dok smo prosvetu obezvredili. Trebalo bi ponovo implementirati starinske načine vaspitavanja dece“, zaključuje voditeljka.

Izvor: informer.rs