Naša poznata pevačica se udavala tri puta, a umrla u samoći: Komšije su je našli u fotelji, na dan sahrane se dogodila velika sramota

Region

Mediji su je proglasili tajnim agentom, govorili su da je bila u zatvoru, a zbog braka sa preko deset godina mlađim kolegom nije imala mira.

Zorana Lola Novaković bila je jedna od najvećih muzičkih zvezda na ovim prostorima tokom sedamdesetih godina.

Već sa 22 godine primljena je u Radio Beograd kao vokalni solista, a karijera je potom krenula uzlaznom putanjom.

Snimila je niz hitova, osvojila mnoge nagrade i održala brojne koncerte, a dobila je i priliku da predstavlja Jugoslaviju na Evroviziji.

Te 1962. godine sa pesmom „Ne pali svetla u sumrak“ osvojila je četvrto mesto na prestižnom takmičenju.

Ipak, privatan život velike muzičke zvezde bio je zanimljiviji medijima. Naime, ona se udavala čak tri puta.

Prvi put je sudbonosno „da“ rekla profesoru Boru Kragujeviću, a njihov brak je potrajao svega dve godine.

Drugi suprug bio joj je Milo Jovanović, za koga se udala 1966. godine, ali ni ovde nije imala mnogo sreće, te su se već 1970. razveli.

Njen treći brak sa estradnim umetnikom Draganom Antićem, privukao je mnogo pažnje, prvenstveno zbog toga što je Lola bila starija od njega više od deset godina. Konzervativnije društvo tog doba nije na ovo gledalo blagonaklono, te su bili meta raznih spekulacija.

Kraljica evergrina je u trećem braku bila do 2000. godine, kada je odlučila da se razvede, ali i povuče iz javnosti. Tokom trećeg braka Lola je bila česta tema medija, a koji su prenosili i da je bila u ruskom zatvoru, pa je čak proglasili i agentom CIA.

Nakon toga, javnost je mogla da je vidi samo na pojedinim koncertima i u Pozorištu na Terazijama, gde je bila stalni član.

Prva dama jugoslovenske muzike, kako su je mnogi zvali, preminula je 2016. godine u svom domu na Ceraku. Kako su mediji tada preneli, poslednje godine života provela je u samoći, a tako je i umrla. Navodno su je pronašli u fotelji gde zaspala.

Tokom života, verovatno razočarana u tretman koji je doživela, izrazila je želju da ne bude sahranjena u Aleji velikana.

Na dan kremacije, dogodila se velika sramota. Naime, opljačkan joj je dom i ukradene su brojne vrednosti ove balkanske dive, a tek tri meseca kasnije je ova vest dospela u medije i to na insistiranje njenog prijatelja, pisao je „Kurir“.

nova.rs