Tko je hrvatska Megan Fox koja je večeras oduševila tangom u ‘Plesu sa zvijezdama’?

Region

Deniss Grgić ima titulu Miss Hrvata diljem svijeta, glumila je u spotovima, a neki ju uspoređuju i s glumicom Megan Fox. Mnogi je smatraju atraktivnom, a večeras je zaplesala svoj prvi ples u novoj sezoni showa “Ples sa zvijezdama”

Model, influencerica, akademska slikarica, sve je to 28-godišnja Koprivničanka Deniss Grgić. Osim što priprema svoju prvu samostalnu izložbu, Deniss, koju na Instagramu prati gotovo 90.000 pratitelja, ove se godine natječe i u “Plesu sa zvijezdama”, a baš večeras zaplesala je svoj prvi ples s partnerom i višestrukim prvakom Hrvatske u sportskom plesu, Jakov Bjelac. Plesali su tango.

Prije nešto više od mjesec dana smo i razgovarali s Deniss koja nam je tada otkrila par detalja o sebi.

– Prvenstveno sam samo Deniss, a zatim akademska slikarica, magistrica slikarstva koja živi u digitalnom vremenu. Influencerstvo sam prepoznala kao izvrstan način da u slobodnom prostoru interneta pristupim široj publici objavljujući sadržaje iz života, predstavim svoju umjetnost te ostvarujem suradnje kroz prepoznatljivo ime deniss_jo_dena. Slikarstvo, internet suradnje i modeling objedinila sam u jednu priču kao sredstva umjetničkog rada koja predstavljaju moju osobnost – rekla je.

Magistrirala je prošle godine, a ispričala nam je po čemu će najviše pamtiti svoje vrijeme na Akademiji likovnih umjetnosti.

– Diplomirala sam na temu “Kruzi”. Akademija je posebno mjesto koje pruža iznimna znanja, pamtit ću Akademiju po prijateljstvima i puno rada, po predavanjima na koja sam išla sa svojim psićem Pablom, druženjima u dvorištu Akademije, super “tetama” u referadi i zanimljivim radovima kolega.

Na njenom diplomskom radu ponavlja se motiv konja, pa nam je pojasnila zašto je odabrala baš tu plemenitu životinju.

– Da, zanimljivo je da su na mom radu najdojmljiviji konji. U diplomskom radu “krug” života je glavna nit vodilja i Kruzi koji svojom riječju, nazivom te vizualno ukazuju na krugove postojanja kao i na naš odnos prema starim stvaraocima umjetnosti, njihovim djelima te naš utjecaj na budućnost u cilju očuvanja kulture. Slike su nastale kao nastavak umjetničkog djela nepoznatih umjetnika koji su u davna vremena izrađivali stećke. Poveznica reljefa konja sa stećaka, mojih slika na platnu i stvarnih konja koji danas obitavaju kao divlji konji na visoravni Kruzi u okolici Livna, otkud sam porijeklom, zaokružila je priču mog diplomskog rada.

Ova natjecateljica “Plesa sa zvijezdama” sjeća se i što je prvo nacrtala u životu.

– Prvi crtež izradila sam vrlo rano, radi se o šarenoj apstrakciji koju čuvam, mislim da sam prvo samo ostavljala trag bojama, a možda isto radim i danas, ali s malo manje boja i više prepoznatljivih oblika. Crtala sam svugdje, po zidovima, po zgradi gdje sam odrasla, po pješačkoj stazi i po ispitima znanja iz matematike. To je kontinuitet ostavljanja tragova.

Deniss ima titulu Miss Hrvata diljem svijeta, glumila je u spotovima, a neki ju uspoređuju i s glumicom Megan Fox. Mnogi je smatraju atraktivnom, pa nam je komentirala jesu li ljudi zbog toga imali predrasude prema njenom umjetničkom radu.

– Talent i umjetnički rad koji nastaje iz talenta nije uvjetovan drugim ljudskim faktorima, pa tako niti fizičkim izgledom umjetnika. Tako da predrasuda koja diskriminira ljudski oblik, pa ako se radi i o diskriminaciji ljepote, samo je predrasuda pojedinca. Izložen umjetnički rad ionako sam govori o sebi tako da predrasude padaju kada se vidi moj rad, a da sam se zbog svog izgleda morala dodatno dokazivati, to je moja realnost. Pretpostavka je da se s lijepim izgledom bolje prolazi u životu, ali zapravo upravo izgled stvara blokadu kod prihvaćanja vrijednosti u čovjeku.

Deniss Grgić nam je malo predstavila i grad iz kojeg dolazi, Koprivnicu.

– Koprivnica je grad u kojem sam odrasla, savršen je za rolanje uz dobar sladoled u centru grada. Uskoro će grad imati lijep obnovljeni trg kojim će biti zanimljivo prošetati.

vecernji.hr