Podrška za roditelje paradajz turiste! Objava na mrežama izazvala lavinu komentara

Region

Stao u odbranu “paradajz turista”, evo kako su ga dočekali pratioci

Objava stare porodične fotografije na kojoj se vidi porodica kako sedi na plaži i jede sendviče, te jasna poruka uz nju koja staje “u odbranu” takozvanih “paradajz turista” koji su u poslednje vreme meta podsmeha i podrugivanja jer ne jedu, bože moj, u restoranu, izazvala je lavinu komentara.

“Na slici vidimo tzv.. “paradajz turiste” i to je kao nešto za podsmeh, omalovažavanje, za sramotu. Imam samo reči podrške za te roditelje koji uprkos lošoj finansijskoj situaciji uspevaju da nađu način da njihova deca odu na more, makar jedući ponešenu paštetu namazanu na hleb i paradajz. Bravo lavovi. Podrška za roditelje paradajz turiste”, navodi se u objavi koja je postala viralna na mrežama.

Više je nego jasno da je fotografija izazvala emocije i sećanje na nekadašnje odlaske na more sa roditeljima, gde nije bilo luksuza i “all inclusive” hotelskih kompleksa, nego se na plažu nosilo sve što se u frižideru tog jutra našlo. I da, niko se zbog toga ne oseća loše, niti je zbog toga bio nesrećan. Naprotiv.

Članovi popularne Facebook grupe gotovo jednoglasno stali su u odbranu ovakvog načina letovanja, osuđujući ismevanje i smatrajući da su ova deca srećnija od mnogih koji danas jedu po hotelima sa “bezbroj” zvezdica.

“Ovako se nekad odmarala “radnička klasa “, sedamdesetih i osamdesetih. To je nekad bilo normalno. Svi smo bili isti, ništa all inclusive. Napunimo frižider torbu i ceo dan na plaži. Najlepša letovanja ikad”, napisao je jedan korisnik. Drugi je dodao da je kao dečak od 12-13 godina i mlađi, početkom sedamdesetih prošlog veka, išao sa drugarima, svakog dana da se kupa na Moravi. “Jedino što smo imali da ponesemo su bili hleb, paštete, paprika i paradajz. Nikada lepše nisam jeo, i nikad nisam bio srecniji”.

24sedam.rs