UHAPŠEN LAŽNI DOKTOR KOJI JE GODINAMA VARAO PACIJENTE: ‘LIJEČIO’ I NAJTEŽE SLUČAJEVE

Region

UHAPŠEN LAŽNI DOKTOR KOJI JE GODINAMA VARAO PACIJENTE: ‘LIJEČIO’ I NAJTEŽE SLUČAJEVE

Stefan Gevorkian (44) radio je kao ljekar na svojoj klinici u južnoj Kaliforniji.

Tamo je liječio hiljade pojedinaca – navodi se u saopštenju Okružnog tužioca Los Anđelesa.

Doktor“ je otkriven nakon što je tajni službenik posjetio kliniku u novembru jer je dobio dojavu da “navodno nije uspio da precizno riješi abnormalne nivoe hormona koji bi mogli da ukažu na ozbiljno zdravstveno stanje“.

-On je optužen po pet tačaka za bavljenje medicinom bez dozvole.

Advokati lažnog doktora negiraju optužbe tužioca, tvrdeći da svaka sugestija da se on lažno predstavlja kao ljekar u pokušaju da obmane i liječi pacijente je očigledno lažna. Na svojim društvenih mrežama, kliniku je opisao kao kliniku alternativne medicine specijalizovanu za intravensku vitaminsku terapiju.

On je radio testove krvi pacijenata, savjetovao ih o tretmanima i nudio liječenje ozbiljnih stanja – navodi se u saopštenju za štampu. Nejasno je šta je prvo privuklo pažnju policije, međutim, jedna pacijentkinja dovela je u pitanje legitimnost doktorske titule prije nekoliko godina.

-Mislim da je doktor prevarant. Jedina stvar koja je ispravna sa mojim analizama krvi je nivo vitamina D. Šta dođavola? Sjedim ovdje i gledam svoju procjenu za tretmane koja košta nešto manje od 5.000 dolara – napisala je Nikol B. 2021. godine, piše Dejli mejl.

hayat.ba