“Rekli su mi da ću umreti bez novog bubrega, a onda me je moj pas spasio”, pronašao je DONORA na plaži: Verovatnoća je bila 1 naprema 22 miliona i ona sada ima novi život

Region

Terminalno bolesna žena je čudom spasena nakon što joj je pas pronašao donora bubrega i to je verovatnoća da joj neko odgovara 1 naprema 22 miliona – i to se sve desilo na plaži.

Lusi Hamfri, 44, su otkazali bubrezi nakon što je 15 godina bolovala od lupusa i rečeno joj je da će umreti bez novog.

Ali kada su Lusi i partner Senid Oven (49) otišli ​​na plažu na jedan dan, njen doberman Indi je stalno prilazio jednoj nepoznatoj ženi – ali očigledno sa debelim razlogom.

Neverovatno, Indi je uspela da nanjuši dobrodušnu Kejti Džejms (40), koja je nedavno bila na listi donatora – i uprkos svim izgledima, bila je savršena za Lusi. Kejti se našalila:

– Jedan doktor je rekao da je to Božja ruka — više kao ruka psa ako mene pitate.

Od operacije, Lusi je sada ponovo mogla da popije kriglu lagera i uživa u džinu i toniku.

– To je čudo. Da Indi nije nanjušila Kejti na plaži, možda nikada ne bih našla svog savršenog donora. Mislim da su joj njeni pseći instinkti rekli da je Kejti topla, ljubazna i velikodušna osoba koja će mi rado pomoći.

Sudbina i pas su ih spojili
Lusi je prišla da se izvini Kejti što joj je Indi smetala i malo su porazgovarale, a Kejti je pozvana da im se pridruži roštilju na plaži Cold Knap, Bari ostrvo, Južni Vels. I tada se sve promenilo.

– Donela je piće sa sobom i ponudila me. „enid je objasnio da ne mogu da pijem dok sam na dijalizi. Rekao je da čekam transplantaciju bubrega, a iznenađena Kejti je odgovorila: „To je ludilo. Upravo sam otišla u registar donacija bubrega.”

Senid ju je zatim upitao kome donira, a Kejti je objasnila:

– Svakome ko to želi.

Razmenili su brojeve i sutradan kontaktirali koordinatora za donatore.

– Prošla je sve testove i ispostavilo se da se savršeno podudaramo. Hirurg nam je rekao da je šansa jedan prema 22 miliona da pronađemo savršenog donora, a to je ono što mi je trebalo jer imam lupus. Rekli su mi pre nekoliko godina da imam samo pet godina. Dijaliza ne radi zauvek i možete imati samo toliko pristupnih linija.

Lupus je stanje koje izaziva zapaljenje srca, pluća, jetre, bubrega i zglobova. Ona i Senid, iz Kerfilija u Južnom Velsu, trebalo je da odvedu svoja dva dobermana Indi i Džejka u svom kamper kombiju na vikend odmor negde drugde. Ali Lusi nije bila dovoljno zdrava za dugo putovanje, pa su umesto toga otišli ​​u Beri.

– Indi je stalno prilazila ovoj ženi udaljenoj oko 100 metara. Zvali smo je, ali nije htela da je ostavi samu. Mislili smo da ima hranu ili nešto slično i na kraju je Senid prišao da se izvini jer dobermani mogu biti pomalo zastrašujući. Činjenica je da ju je Indi pronašla i odabrala, a Kejti je na sve to rekla:

– Ja sam ljubitelj pasa pa sam bila veoma srećna kada mi je Indi prišla dok sam sedela i heklala.

Dve žene su imale transplantaciju u Univerzitetskoj bolnici Velsa u Kardifu 3. oktobra 2022. Operacija je uspela i Lusi se sada potpuno oporavila i živi normalnim životom.

– Stvarno mi je bila potrebna ova transplantacija. Bila sam na listi čekanja nekoliko godina. Ovo mi je već potpuno promenilo život.

Lusi je opisala Kejti kao “divnu, nesebičnu osobu” kojoj ne može dovoljno da zahvali.

– Osećam se zaista srećnom što sam upoznala Lusi. Znam da je uspelo i znam da ona tamo živi svoj život. Za mene to nije bilo negativno. To je najbolja stvar koju sam ikada uradila i osećam se tako ponosnom na sebe i moja porodica je ponosna na mene, kaže Kejti i dodaje:

– Lusi provodi tri dana u nedelji po četiri sata dnevno, priključena na dijalizu. To zvuči kao moja ideja o paklu. Tako sam uzbuđena i srećna što mogu nešto da uradim da joj pružim “normalan” život. Otišle ​​smo zajedno u nedelju, a u ponedeljak ujutru su nas skinuli, izvadili mi bubreg, ubacili ga u Lusi. Nisam mislila da ćemo se zaista podudarati, jer je takva koincidencija da se slučajno sretnemo na plaži. Osećam se zaista srećnom što sam upoznala Lusi. Osećam se zaista ponosnom na sebe. Ponekad se stidim, jer svaki put kada izađem sa bakom, ona kaže strancu “oh, moja unuka je donirala bubreg”, dok je Senid dodao:

– Na kraju smo sasvim slučajno otišli ​​u Bari, sasvim slučajno upoznali Kejti, a Lusi je završila sa bubregom. Nada uvek postoji. Nikad ne odustaj, jer nikad se ne zna.

zena.blic.rs