Sestra Amona Rakića dan poslije dženaze otišla na njegov mezar: Rodio si se u nedjelju u 16:27, u nedjelju si i zaspao u 16:27

Region

Jučer je na sarajevskom mezarju Nišan-Jarčedoli na vječni počinak ispraćen 24-godišnji Amon Rakić, reprezentativac Hokejaške reprezentacije BiH, koji je u nedjelju izgubio život u saobraćajnoj nesreći vozeći motocikl.

Gotovo da nije bilo osobe koja nije pustila suzu za njim, a oni najbliži prijatelji su ostali još 40-ak minuta poslije dženaze i dovili za svog Amona, te se dogovorili kako će ubrzo podići hajr česmu u njegovo ime. Dan poslije dženaze njegova sestra je posjetila mezar svog brata i uz emotivne fotografije napisala jeziv detalj – da je Amon rođen i preminuo u nedjelju u isto vrijeme.

– Amone moj, po tvom rođenju sve je ukazivalo da si Allahov miljenik, niti jedan dan tvog života nije bio isti ili monoton, živio si 300 na sat i iskoristio svaki trenutak u svom životu. Nisi gubio vrijeme! Rodio si se u nedjelju u 16:27h, u nedjelju si i zaspao u 16:27h. Volio si Allaha, a sada nam je On dokazao da i On tebe… Vječni rahmet i lijepi Džennet tvoja sekana ti želi.

Ekskluziva.ba