VASPITAČICA SUSPENDOVANA NAKON ŠTO JE DJETETU U VRTIĆU PRIKLJEŠTEN PRST

Region

Sekretarijat za obrazovanje Grada Beograda saopćio je da su u slučaju povređivanja djeteta u vrtiću „Oblačak” “preduzete sve potrebne mjere”.

U objektu „Oblačak” u sastavu PU „Zvezdara” 20. aprila došlo je do povrede djeteta tako što je vaspitačica spletom okolnosti, slučajno zatvorila vrata terase i tom prilikom mu povrijedila palac desne ruke, saopćili su iz Sekretarijata.

Istog trenutka djetetu je ukazana prva pomoć od strane sestre na preventivno-zdravstvenoj zaštiti i pozvan Zavod za hitnu medicinsku pomoć, gdje je dežurni ljekar savjetovao da se dijete odmah u pratnji roditelja odvede na Univerzitetsku dječiju kliniku u Tiršovoj. Dijete je u pratnji roditelja i dvije medicinske sestre PU ‘Zvezdara’ odvedeno u Univerzitetsku dječiju kliniku u Tiršovoj ulici a nakon pregleda procijenjeno je da je neophodno da se uradi hirurška intervencija djelimično posječenog dijela jagodice prsta – navodi se u saopćenju.
Istog dana je pokrenut disciplinski postupak a vaspitačica je suspendovana do njegovog okončanja, kako se navodi.

Tokom postupka utvrdiće se sve okolnosti i preduzeti zakonom propisane mjere a biće sproveden i inspekcijski nadzor od strane gradske Prosvjetne inspekcije – navodi se u saopćenju.

hayat.ba