Došao iz Nemačke i kupio kuću za šestočlanu porodicu Vukosavljević koja je živela u 20 kvadrata: “Ja oca nemam, ali zbog njegovog gesta znam da nisam više siroče”

Region

Goran i Marina Vukosavljević iz Rožaja imaju četvoro dece. Živeli su u 20 kvadrata, bez kupatila, kuhinje, sobu za decu među kojima je i sin Bogdan koji ima cerebralnu paralizu i koji je do sad imao 24 operacije. A onda se pojavio on – njihov dobrotovor kome će, kako sami kažu biti zahvalni dok su živi.

Plakale su od sreće tri devojčice Vukosavljević kada su saznale da će napokon dobiti kuću u kojoj mogu da žive. Plakale i grlile Nazima Halitovića koji je iz Nemačke doputovao kako bi upoznao celu porodicu i uručio im novac za kupovinu kuće.

Nazim je inače iz mesta Paljeva kod Tutina ali živi u inostranstvu i kad aje čuo za muke Vukosavljevića nije ni razmišljao hoće li ili neće da im pomogne. Svojom donacijom omogućio im je veliku kuću sa dvorištem i kupatilom.

– Mi smo želeli da napravimo kuću porodici Vukosavljević, međutim pojavilo se nešto bolje, a to je još veća kuća sa većim dvorištem i kvadraturom i odlučili smo da zajednički kupimo kuću ovoj porodici kako bi i oni osetili sreću na ovoj zemaljskoj kugli. Iz tog razloga se danas nalazim kod njih i želim im sve najbolje u životu, kako sebi tako i njima – poručio je Nazim Halitović.

On je zajedno sa svojom porodicom i sinovima donirao je ukupno 20.000 evra.

– Nisam došao ovdje da se eksponiram, već da podstaknem druge ljude koji imaju mogućnosti da pomognu drugima bez obzira na njihovu vjeru i naciju, svakom čovjeku koji je u nevolji – rekao je ovaj čovek velikog srca.

“Moja deca se opet smeju”

Marina Vukosavljević, majka četvoro dece, nije mogla da sakrije suze i zahvalnost.

– Pre svega hvala vam puno, i čika Nazimu i njegovoj porodici što su nam pomogli i izašli u susret mojoj deci, nama i ne treba, bitno je da se njima obezbedi krov nad glavom i da imaju uslove za normalan život. Kad sam vas prvi put videla osećala sam se sigurno, isto kao i kada su nam javili da će nam biti ispunjena želja i da će moja deca imati krov nad glavom i da će početi da se smeju – rekla je zahvalna žena.

Svoju zahvalnost izrazio je i Goran Vukosavljević glava namučene i zaboravljene porodice

– Želim da se zahvalim Nazimu, bratu, koji je sve ovo učinio za nas, a i svima onima koji su učestvovali, koji su ispunili naše želje. Želim da se zahvalim i Sari Bero koja je priskočila u pomoć i obezbedila auto za sina koji je bolestan. Svim ženama koje su bile tu uz nas i nisu nas ostavile, već su počele akciju prikupljanja i njima Bog da da svako dobro – poručio je domaćin a njegova žena dodaje:

“Ni u snovima nisam mogla da se nadam ovome, ja koja oca nemam, siroče sam, od danas vas smatram ocem, u srcu ću vas nositi do kraja života”, izjavila je Marina.

(Nezavisne)