POŠTAR IZ CRNE GORE NIJE UBIJEN Mladić krenuo da razduži penzije pa iznenadno nestao, telo pronađeno posle 4 dana u Morači

Region

Više državno tužilaštvo u Podgorici saopštilo je da povodom smrti Danilovgrađanina Miloša Stamatovića (25), čije je telo 20. decembra prošle godine pronađeno u koritu reke Morače, ne postoji osnovana sumnja da je bilo koje lice izvršilo bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Više državno tužilaštvo u Podgorici, u predmetu formiranom povodom smrti Miloša S., lica koje je bilo zaposleno u Pošti Crne Gore, čije telo je pronađeno 20. decembra 2022. godine, preduzelo je sve neophodne mere i radnje u cilju rasvetljavanja predmetnog događaja, i to pribavljeni su materijalni dokazi u vidu snimaka i analize video nadzora, obavljeno je DNK, trasološko, grafološko, medicinsko i toksikološko veštačenje, kao i veštačenje po veštaku za digitalnu forenziku, a takođe u svojstvu svedoka i građana saslušano je i više lica”, navodi se u saopštenju Višeg državnog tužilaštva.

Iz tog tužilaštva ističu da je, nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, tužilaštvo ocenilo da povodom smrti navedenog lica, “ne postoji osnovana sumnja da je bilo koje lice izvršilo bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

Podsećamo, sredinom januara iz Višeg državnog tužilaštva je saopšteno da je obdukcioni nalaz Stamatovića pokazao da je utopljenje uzrok smrti mladića.

Telo dvadesetpetogodišnjaka pronađeno je 21. decembra u Botunu. Njegov nestanak 17. decembra su prijavele kolege iz Pošte Crne Gore, nakon što se nije vratio da razduži smenu.

On je na teren krenuo sa 15.000 evra, koliko je i trebalo da podeli penzionerskih naknada.

(Standard)