Gužva na izlazu iz BiH na tri granična prelaza

Region

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a na brojnim dionicama učestali su odroni kamenja na kolovoz

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prijelazima Bosanska Dubica, Bosanska Gradiška i Gradina, na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na graničnim prijelazima Rača, Šepak i Karakaj promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a na brojnim dionicama učestali su odroni kamenja na kolovoz. Magla i niska oblačnost mjestimično smanjuju vidljivost na putevima Glamoč-Mlinište-Ključ i Turbe-Karanovac. Vozačima se savjetuje da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, u Konjicu (na skretanju za Orahovicu), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju, saopćeno je iz BIHAMK-a.

fokus.ba