Đoković brutalnom pobedom “overio” 2023. godinu: Novak uništio Žanga i doneo Srbiji prvi bod na Junajted kupu

Region

Sada navijamo za Olgu Danilović

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković pobedom protiv kineskog tenisera Žiženga Žanga završio je ovu 2023. godinu. Iako je 31. decembar i mada je u Australiji već kasno uveče i vrlo brzo će i doček Nove 2024. godine, on je izašao na teren i izdominirao kako samo on to zna i ume – 2:0 (6:3, 6:2).

Meč je potrajao tek nešto više od sat vremena, a tokom njega smo videli fenomenalnu igru Đokovića, koji je potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi pred početak novog Australijan opena za dve sedmice.

Kinez je uspevao da parira samo na servisu, dok je u svim ostalim segmentima igre Novak imao totalnu domianciju. Čim bi se ušlo u malo dužu razmenu, postajalo je jasno da Žang nema nikakve šanse.

Sjajno je nastupio Nole od samog početka ovog meča. U prvom setu je “pustio” Žanga dok se malo zagrejao, a onda je napravio brejk sa nulom i dokazao ko je daleko jači rival.

Drugi set krenuo je još brutalnije. Jedan brejk, pa drugi, a blizu je potom bio i treći da se set završi sa nulom. Žang se spasio u poslednji čas i izbegao totalni debakl protiv najboljeg tenisera na svetu.

Bio je to ujedno i jedan od najkraćih mečeva Đokovića u 2023. godini, čime je Srbiji doneo prvi bod na ovogodišnjem Junajted kupu. Za pobedu protiv Kine u globalu sada nam je potreban još jedan, a pokušaće da ga donese Olga Danilović.

Ukoliko ona to ne uspe, onda ćemo gledati i miks dubl kasnije tokom poslepodneva.

TOK MEČA

II SET

6:2 – POBEDA! Spektakularna pobeda našeg Noleta!

5:2 – Spasio je Žang sada jednu meč loptu, ali u narednom gemu Nole servira za pobedu.

5:1 – Još jedan lagan gem za Đokovića, te sada samo još jedan preostaje do pobede.

4:1 – Išlo se ka novom brejku, ali je Žang u poslednjem momentu sprečio totalnu kataklizmu i ipak uzeo jedan gem u drugom setu.

4:0 – Novak sada lagano privodi ovaj meč kraju. Pitanje je samo hoće li drugi set biti sa nulom ili ne.

3:0 – DUPLI BREJK! Stigao je Nole do 0:40, Kinez je dva puta sjajno odservirao, ali je treći put Đoković našao rešenje. Sada je jako blizu pobede.

2:0 – Lako potvrđen brejk Noleta, sa nulom!

1:0 – BREJK! Nije moglo da krene bolje ni u drugom setu. Sjajno je Novak odigrao ovaj gem, došao do brejk lopte i odmah je realizovao.

I SET

6:3 – GEM, SET! Novak je osvojio prvi set na ovom meču. Fenomenalan drugi servis za prednost od 1:0 posle 33 minuta.

5:3 – Uzima Žang ovaj gem, ali u narednom Nole servira za prvi set.

5:2 – Sada već samo jedan gem deli Đokovića od uzimanja prvog seta. Još jedan odličan gem za njega.

4:2 – BREJK! Pa ne može moćnije! Novak sa nulom osvaja brejk protiv Žanga i sada ima sve u svojim rukama u prvom setu.

3:2 – Novi lak gem za Novaka koji će sada pokušati da izvrši pritisak na Žanga i konačno uzme brejk.

2:2 – Šteta, šteta… Nole je imao brejk loptu, ali je Kinez uspeo da se izvuče iz ove situacije. Dugačak gem na kraju pripada Žangu.

2:1 – Žang je prvi put na ovom meču pripretio, ali je Nole ovoga puta uspešno odbio njegov nalet na 15:30.

1:1 – Ali tri servis vinera i za Žanga na početku meča. Pokazuje Kinez da se neće lako predavati.

1:0 – Lagan start za Novaka na ovom meču. Dva asa, Kinez jednostavno nije mogao da unese ni trunku drame u uvodni gem.

– Posle nešto duže pauze između dnevnog i večernjeg programa, Nole je konačno na terenu i očekujemo da započne svoj meč za oko 10 minuta.

KOMENTAR PRE MEČA
Kao što je poznato, Junajted kup je naslednik legendarnog Hopman kupa i otvara novu tenisku sezonu. Srbija će se na početku takmičenja sastati sa selekcijom Kine.

Pored Novaka Đokovića nastupaće i naša Olga Danilović nešto kasnije, a njih dvoje pokušaće da nam donesu bodove i obraduju nas ovog poslednjeg dana 2023. godine.

Nole se nikada ranije nije sastajao sa Žiženom, tako da će biti interesantno videti kako će mu on “leći”. Bez ikakve dileme verujemo u novu pobedu našeg sjajnog tenisera.

Ako ne računamo egzibiciju sa Karlitosom Alkarazom, onda će ovo zapravo biti duel kojim Nole otvara novu tenisku sezonu.

(Telegraf.rs)