Ovo je mladi vojnik kojeg je u Požegi nasmrt pretukao najbolji prijatelj. Igrali su skupa u klubu

Region

M.K. (20) napao je godinu dana starijeg Jakova Bočkaja nakon izlaska. Ostavio ga je na parkiralištu u nesvijesti. Jakov je umro u nedjelju ujutro, a M.K. su prijavili za tešku tjelesnu ozljedu sa smrtnom posljedicom

U nedjelju su 21-godišnji Jakov Bočkaj i godinu dana mlađi M.K. trebali zajedno putovati na utakmicu prvog proljetnog kola niže lige. Umjesto toga, Jakov je mrtav, a M.K. je u pritvoru i sumnjiče ga za kazneno djelo teške ozljede sa smrtnom posljedicom.

Mještani Eminovaca kraj Požege su šokirani.

Kažu kako su ova dvojica bili nerazdvojni, odrasli su zajedno.

Policija je objavila kako je M.K. u noći na subotu u Požegi na Trgu Svetog Trojstva nakon verbalne prepirke napao Jakova Bočkaja (21), hrvatskog vojnika koji je bio izvan službe.

Nakon više udaraca u glavu Jakov je pao, a M.K. ga je nastavio udarati, objavila je policija.

Kazneno su ga prijavili za djelo za koje je najviša kazna 15 godina zatvora. M.K. je ostavio prijatelja na podu u nesvijesti pa se vratio na mjesto nesreće glumeći da pomaže policiji.

Kad su policajci pregledali kamere, shvatili su da je godinu dana mlađi M.K. zapravo napadač.

Nisu ga prijavili za ubojstvo
Jakov i osumnjičeni M.K. bili su dugogodišnji prijatelji, igrali su nogomet u istom klubu u Eminovcima.

Iako je brutalno cipelario prijatelja što su navodno snimile i kamere, policija nije mladića prijavila za ubojstvo, već za kazneno djelo ‘Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti’.

Izraze sućuti obitelji poginulog vojnika poslali su ministar obrane Mario Banožić i načelnik Stožera admiral Robert Hranj.

24sata.hr