On može imati traume“: Učiteljica (26) mesecima seksualno iskorišćavala svog učenika (17)

Svijet

U dva dana u Americi uhapšeno je šest učiteljica predatorki. Među njima je 26-godišnja nastavnica koja je trenirala atletiku, a potom zavela učenika i seksualno ga iskorišćavala.

Ameriku potresa novi skandal u školama u kojima su učiteljice iskoristile svoj položaj i seksualno iskorišćavale maloletne učenike.

U samo dva dana širom zemlje uhapšeno je šest učiteljica koje su optužene za neprikladno ponašanje prema učenicima, seksualni napad i seksualno iskorišćavanje maloletnih žrtvi, prenosi 24sata.hr.

Neke su spavale i s više učenika, jednu je snimila nadzorna kamera kako s učenikom odlazi u učionicu na kojoj su na prozorima bile stavljene novine kako se ne bi videlo šta se dešava unutra.

Najviše se piše o slučaju iz Pensilvanije, gde je 26-godišnja učiteljica Hanah Mart zavela 17-godišnjeg učenika kog je trenirala.

Kako su naveli tužitelji, prva ga je kontaktirala poslavši mu poruku usred noći. Pozvala ga je u svoj dom gde su spavali zajedno. Optužili su je za seksualni napad i seksualno iskorišćavanje maloletnika i preti joj višegodišnji zatvor.

Kako navode u optužnici, to je trajalo više od godinu dana.

„Škole moraju biti sigurno mesto za učenike i to je najbitnije. Svi koji iskoriste svoj položaj i naprave nešto što bi na decu moglo imati negativne posledice biće kažnjeni“, rekao je tužitelj Terens Hok.

Iz škole u kojoj se dogodio incident kažu kako su obavestli roditelje. Dodali su kako će uraditi sve kako bi učenici bili sigurni.

„Žrtve seksualnog nasilja mogu imati traume i škola će im pomoći da se porave od toga“, objavili su.

nova.rs