PREMINULA MALA TAŠA POSLE TEŠKE BORBE SA AGRESIVNIM TUMOROM Heroina se borila do poslednjeg trenutka: Otac se oprostio bolnim rečima (FOTO)

Crna hronika

Devojčica Tamara Prokić (10) borila se mesecima sa jednim od najagresivnijih oblika kancera, tumorom moždanog stabla – Diffuse intrinsic pontine glioma (DIPG), ali malena heroina nije uspela da ga pobedi. Kako je njen otac objavio na Fejsbuku, mala Taša, izgubila je ovaj rat.

– Naša Taša je nakon bespoštedne i nadljudske borbe otišla na zasluženi odmor, na neko lepše i bolje mesto od ovoga sveta. Konačno je našla svoj mir, koji je više nego zaslužila pre svega svojom dobrim srcem. Tacika, zauvek si sa nama i mi sa tobom. Volimo te! – napisao je Tamarin otac Nenad.

Preko noći se sve promenilo
Zdravu devojčicu, kakva je bila Tamara, maligni tumor preko noći sputao ju je u njenom najlepšem životnom dobu.

– “Čvorić”, kako ovaj zli tumor zovemo od prvog dana dijagnoze, bez prava na izbor, nametnuo joj brojne tegobe sa kojima se svakodnevno hrabro borila i to bez opcije pauze za uživanje u radostima bezbrižnog detinjstva – pisao je ranije otac.

Godinu dana, sve troškove dijagnostike i lečenja, Tamarini najbliži uspeli su da plate uz pomoć dobrih ljudi, koji su im se našli kada je bilo teško.

Međutim, opaka bolest stala je na put izlečenju male devojčice.

blic.rs