NEBOJŠA (26) I DAVOR (24) STRADALI U STRAVIČNOM UDESU Gradiška okovana tugom zbog izgubljena dva mlada života (FOTO)

Crna hronika

Odluku da utorak, 11. april, bude proglašen Danom žalosti doneo je gradonačelnik Zoran Adžić, saopšteno je iz Gradske uprave, prenosi Srpskainfo.

Zbog tragične pogibije naših sugrađana Nebojše Baškala i Davora Latinovića u Gradišci je sutra proglašen Dan žalosti 🕯🕯

Dan žalosti biće obilježen spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Gradske uprave, te zgradama javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad.

Zabranjeno je održavanje kulturnih i javnih manifestacija zabavnog karaktera i emitovanje muzike u svim javnim objektima. Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja Gradiške, koja obavljaju ugostiteljske delatnosti, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti – navodi se u saopštenju, piše RTRS.

Davor Latinović (24) i Nebojša Baškalo (26) poginuli su nedelju u saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu Brestovčina-Laminci, kada su automobilom sleteli sa kolovoza.

Tragovi duži od 100 metara
Izvor blizak istrazi za UNA TV kaže da tragovi na mestu nesreće ukazuju da je do tragedije najverovatnije došlo used prebrze vožnje.

– Na licu mesta su ostali tragovi, duži od 100 metara, koji ukazuju da je vozač u krivini izgubio kontrolu nad vozilom. Nije uspeo da zadrži automobil na kolovozu, sleteli su u kanal i vozili kroz njega najmanje 50 metara da bi potom udarili u betonski propust – kaže izvor UNA portala.

On dodaje da su mladići nakon udara ostali zaglavljeni u vozilu. Nekoliko meštana odmah im je priteklo u pomoć, ali nažalost ništa nisu mogli da učine kako bi ih spasili. Obojica su izdahnuli na licu mesta, a tela su iz vozila izvukli vatrogasci koji su morali da seku lim.

(RTRS, UNA TV)