Tinejdžer krenuo da pomogne dedi u selu, ali nikad nije stigao: Detalji stravične saobraćajne nesreće na izlazu iz Smederevske Palanke

Crna hronika

Aleksandar S. izgubio kontrolu nad vozilom, a nije udario ni u bankinu, niti mu je nešto na putu smetalo

Osamnaestogodišnji Aleksandar S. poginuo je u saobraćajnoj nesreći, koja se danas oko 11.20 sati dogodila na izlazu iz Smederevske Palanke. On je, kako nezvanično saznajemo, krenuo iz kuće svog strica da pomegne dedi u selu.

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksandar je imao probnu vozačku dozvolu, a najverovatnije je izgubio kontrolu nad svojim “citroenom” i sudario se sa automobilom “fiat stilo” u kojem su bili otac i sin.

– Bio je kod svog strica ovde u Palanci i rekao mu je da ide do dede na selo nešto da mu pomogne, ali kod dede se nikada nije pojavio. Tada smo čuli šta se desilo i odmah shvatili o kome je reč. Porodica je slomljena – ispričao je jedan od komšija za medije.

Aleksandar je, kako tvrde komšije, poginuo pod nerazjašnjenim okolnostima, jer je potpuno izgubio kontrolu nad vozilom, a nije udario ni u bankinu, niti je utvrđeno da mu je nešto na putu smetalo. Muškarac koji je išao u suprotnom smeru je kočio sigurno 100 metara, verovatno je mislio da će se Aleksandar vratiti u svoju traku. Nije i dogodio se direktni sudar i Aleksandar je preminuo na licu mesta

Vozač “fiata” je, da podsetimo, teško povređen i zadobio je prelom noge, dok je njegov sin zadobio lakše telesne povrede i u šoku je zbog svega što se dogodilo. Obojica su odmah prevezena u bolnicu u Smederevskoj Palanci.

Policija utvrđuje tačne okolnosti događaja. Za sada je na osnovu tragova na putu ustanovljeno samo da je mladić prešao u suprotnu traku i tako naleteo na vozilo u kojem su bili otac i sin.

Telo mladića prevezeno je na obdukciju, a uradiće se i toksikološka analitza, koja će pokazati da li je mladić vozio pod dejstvom alkohola ili narkotika.

24sedam.rs