UŽAS ZAVRŠENA OBDUKCIJA DEVOJČICE IZ VRŠCA: Poznato kako je OTAC MONSTRUM ubio svoju ćerku (2)

Crna hronika

Devojčica (2) koju je ubio otac Marko B. (35) u Vršcu pa se obesio preminula od davljenja odnosno gušenja vodom.

– Nalazi obdukcije su gotovi. Dete se udavilo – rekao je sagovornik Telegrafa iz istrage ovog slučaja.

Marko B, podsetimo, godinama je zlostavljao suprugu Suzanu što je bio razlog da ona podnese zahtev za razvod braka. Uprkos svemu tome Centar za socijalni rad juče je dozvolio da otac uzme dete kod sebe i dobije starateljstvo nad njim.

Marko je juče dete udavio u posudi sa vodom pa se obesio. Pre zločina supruzi Suzani je poslao poruku:

– Ubiću dete pa sebe.

Prema presudi za porodično nasilje koju je dobio pre nekoliko dana Marko B. je od 2017. godine i zaključno sa 29. aprilom 2022. usled mešovitnog poremećaja ličnosti i anksiozno depresivnog poremećaja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge tako što ju je u dužem vremenskom periodu fizički i psihički zlostavljao ograničavajući joj kretanje, nedozvoljavajući joj da se viđa sa kim želi, određujući joj koje knjige sme da čita, nedozvoljavajući joj da koristi bilo kakvu vrstu društvenih mreža dok je on na poslu, želeći da uspostavi potpunu kontrolu nad njenim životom, te kada bi se za bilo šta usprotivila udario bi joj šamar za svaku sitnicu.

Jednom prilikom u junu mesecu 2019. godine ju je pretukao te joj je pretio nožem da hoće da je “zakolje” usled konflikta, a vezano za neke slike koje je njen rođeni brat snimao na krštenju. Takođe joj je pretio kada bi spomenula razvod da će je zakucati za ormar da bi je nakon toga 29. aprila 2022. godine nakon rasprave oko davanja keksa detetu omalovažavao da je loša majka – opisan je pakao u kojem je nesrećna žena živela.

Prema navodima presude, kada je detete tog dana zaspalo, bez ikakvih reči Suzanu je udario u glavu više puta, te kada je pala na pod šutirao je i gazio po glavi te joj je naneo lake telesne povrede u vidu površinskeaa povrede glave i povrede grudnog koša.

– Te ga je oštećena kada bi se odbranila ujela u predelu ruke, a nakon toga istrčala iz stana na spratu i pobegla u prizemlje kod svojih roditelja, da bi čitav događaj u jutarnjim satima prijavila policiji, pri čemu je okrivljeni svestan svog dela i hteo njegovo izvršenje – navodi se u presudi Osnovnog suda u Vršcu.

Tragedija kakvu Vršac ne pamti, podsetimo, dogodila se juče oko 15 sati kad je Marko B. udavio svoje dete staro dve i po godine, najverovatnije u kofi vode, a potom se obesio.

Markova supruga Suzana B. je oko 14.15 sati prijavila je dežurnoj službi policije da joj je poslao poruku preko telefona da će ubiti sebe i dete.

Devojčica će sutra biti sahranjena, a Marko B. dan kasnije.

Kurir.rs/