Luka Modrić vs. Novak Đoković: Hrvati se pitaju ko je NAJVEĆI NA BALKANU, a ovo im je ključan argument

Region

Luka Modrić i Novak Đoković najpoznatiji su sportisti u regionu, a hrvatski “Večernji list” odradio je detaljan skener fudbalera i tenisera kako bi odredio ko je bolji.

Na samom početku, srpski teniser i hrvatski fudbaler dobili su velike pohvale.

– Kapiten Hrvatske Luka Modrić i srpski teniser Novak Đoković najpopularniji su sportisti na ovim prostorima, obojica imaju nezaboravne karijere, svako u svom sportu. O Modriću, koji je sa reprezentacijom osvojio dve svetske medalje, dok je u dresu Reala uzeo sve što se u klupskom fudbalu može osvojiti, ne treba puno reči. S druge strane, Đoković je godinama najbolji teniser sveta, oborio je rekord Rodžera Federera po broju grend slemova – piđe u uvodu.

Puna pažnja potom je posvećena zaradi dvojice sportista.

– Modrić i Nole su zaradili pravo bogatstvo, kao država. U Modrićevom slučaju, procenjuje se da je tokom fudbalske karijere zaradio oko 150 miliona američkih dolara bruto, najviše kao igrač Reala, gde je najduže, sa statusom legende kluba koji je stekao od od leta 2012. do danas. Samo sa zaradom od turnira, Đoković je u izabranom društvu jer je već uspeo da pređe 150 miliona dolara. Trenutno se radi o nešto više od 167 miliona dolara novca zarađenog od tenisa. Naravno, ne računamo sponzorske ugovore koji ne nedostaju za obojicu – dodaje se.

Pronašli su onda hrvatski mediji i apsekt u kojem je Modrić ispred Đokovića.

– Modrić je, recimo, mnogo bolji kada su društvene mreže u pitanju, Modrić je ispred Đokovića po broju ljudi koji ga prate ako se pogledaju podaci sa Instagrama i Fejsbuka, sa svojih 29,6 miliona naspram Đokovićevih 12,5 miliona na Instagramu, i 22 miliona u poređenju sa 10 miliona na Fejsbuku. Što se Tvitera tiče, Đoković je u prednosti u odnosu na našeg Luku, ima 9,2 miliona naspram Modrićevih 4,5 miliona – zakljućuje se.

blic.rs