Nole, dođi nam češće

Region

Ono što se u Banjaluci dešava unazad mjesec, dva, mnogi nisu vidjeli, doživjeli godinama. I oni stariji vjerovatno će reći da ne pamte takvo sređivanje centra.

Skoro da nema ulice gdje ovih dana nećete vidjeti bager, valjak, tačke, radnike.

Struže se i postavlja novi asfalt, kosi poveća trava, čiste ulazi u grad na kojima to nije urađeno možda i od kada su napravljeni. Sve mora biti cakum-pakum, jer za koji dan u grad dolazi Novak Đoković, silne teniske face, važni ljudi, gosti i novinari iz svijeta.

Treba se pokazati u najboljem svjetlu. Treba se svita iz Evropa i svijeta provesti ulicama bez rupa, kroz semafore koji rade, pored pokošenih zelenih površina, čistih trotoara, prošetati opranom Gospodskom i šetalištem bez papirića. Moramo pokazati kako blistamo, da smo u deceniji uspona i razvoja, da se gradi, da je ovo napredak i prosperitet.

Samo, kako ćemo zamaskirati sve ove gužve po gradu, kolone koje se protežu? Kako oraspoložiti ljude koji zbog radova, zatvorenih saobraćajnih traka ili ulica kasne na posao, u škole, kod ljekara?

Komentarišu sugrađani glancanje centra svako na svoj način. Jedni aplaudiraju, pohvaljuju, drugi pozivaju Noleta da dolazi bar jednom godišnje u Banjaluku, ali svaki put u neko drugo naselje. Ne bi li i drugi dočekali da konačno dobiju put, kanalizaciju, rasvjetu. Jer, vide ljudi šta se radi. Brzina na maksimum da maksimalno sve bude spremno za teniski turnir. Kakav je to poduhvat, osramotiti se ne smijemo.

Ali, evo da pitam. Spremamo sve ovo za one koji će doći i proći. Sada se imaju ti silni novci za radove. Kako to nije moglo da bude urađeno prije pola ili godinu dana? Ako ćemo se zaletjeti sa radovima od spektakla do spektakla, neka nama Noleta i turnira. Što više.

Uradio Nole nešto, a da nije ni svjestan. „Natjerao“ nadležne da urade ono što bi inače trebali da rade, ali valjda prije nisu imali vremena, ko će ga znati. Zato, Nole, dođi nam češće. Ali nemoj samo u centar.

srpskainfo.com