Tužan prizor u Poreču: Bijele ruže i lampaši za učenika koji je poginuo na maturalcu u Pragu

Region

Prema službenom policijskom izvješću učenik je pao s 5. kata nakon što je pokuša izvesti parkour trik. Potreseni profesori i kolege iz razreda vratili su se idući dan u Istru, a šalje se i krizni tim psihologa

Potresne scene ispred srednje škole Mate Balota u Poreču. Učenici i učitelji pred školu su donijeli lampaše i bijele ruže za učenika koji je poginuo na maturalnom putovanju u Pragu.

Podsjetimo, na maturalno putovanju učenika iz Istre dogodila se tragedija, poginuo je 17-godišnji učenik nakon što je pao s velike visine.

– Očevidom je policija utvrdila da je riječ o nesretnom slučaju. Mladić je preskočio ogradu na balkonu uz restoran i najvjerojatnije je htio izvesti ‘parkour trik’. Radi se o vještini prevladavanja određenih prepreka. Na žalost, kod tog skoka pao je kroz otvoreni prostor – rekla je veleposlanica Ljiljana Pancirov ranije danas za HRT.

Reagiralo je i Ministarstvo obrazovanja koje je izrazilo sućut školi i obitelji, te najavilo slanje kriznog tima u školu.

Gradonačelnik Poreča Loris Perušić izvijestio je kako krizni stožer za ovakve situacije u Istarskoj županiji počinje sa psihološkom pomoći koja će, kako kaže, trebati svima.

24sata