Policija o smrti učenika (17) iz Istre na maturalcu u Pragu: Htio je vjerojatno izvesti parkour trik

Region

Veleposlanica Ljiljana Pancirov izvijestila je kako je policija utvrdila da se radi o nesretnom slučaju. Mladić je preskočio ogradu na balkonu uz restoran i vjerojatno htio izvesti ‘parkour’ trik

Objavljeno je službeno izvješće o smrti 17-godišnjeg učenika porečke srednje škole koji je poginuo na maturalnom putovanju u Pragu.

– Očevidom je policija utvrdila da je riječ o nesretnom slučaju. Mladić je preskočio ogradu na balkonu uz restoran i najvjerojatnije je htio izvesti ‘parkour trik’. Radi se o vještini prevladavanja određenih prepreka. Na žalost, kod tog skoka pao je kroz otvoreni prostor – rekla je veleposlanica Ljiljana Pancirov za HRT.

Gradonačelnik Poreča Loris Perušić izvijestio je kako krizni stožer za ovakve situacije u Istarskoj županiji počinje sa psihološkom pomoći koja će, kako kaže, trebati svima.

– Jako je teško bilo što od toga suzbiti, prevenirati, spriječiti, ali definitivno u budućnosti možda treba drugačije sagledati, pa možda čak i ukinuti ovakva putovanja – rekla je predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec.

24sata.hr