Nakon 54 dana pronašli mamu bebe iz Turske koja je bila 128 sati ispod ruševina i preživjela

Svijet

Njegova majka još uvijek je na liječenju. Nema problema s njezinim općim zdravljem. Nakon što se oporavi, ostavit ćemo Gizem majčinoj skrbi, ekla je ministrica

Dvomjesečna beba spašena je živa nakon što je 128 sati bila zatrpana ispod ruševina u pokrajini Hatay, a nakon više od mjesec dana ponovo je spojena sa svojom majkom.

Naime, majka bebe Yasemin Begdas je ozlijeđena u potresu, dok su njen otac i dva brata izgubili život, piše Anadolija.

Beba je tada izvučena iz ruševina u okrugu İskenderun i prevezena u bolnicu.

Nakon prve intervencije odvedena je u gradsku bolnicu Adana. Kako nije imala zdravstvenih problema, prebačena je na institucionalno zbrinjavanje. Medicinske sestre su bebu nazvale ‘Gizem’.

Beba je kasnije predsjedničkim zrakoplovom prevezena u Ankaru, a nakon pregleda u gradskoj bolnici Etlik smještena u dom pod Ministarstvom obitelji i socijalne skrbi.

S vremenom ministarstvo je DNK analizom pronašlo majku bebe.

– Beba koju su 128 sati nakon potresa pronašle ekipe za potragu i spašavanje je pravo čudo – ministrica Derya Yanik.

– Njegova majka još uvijek je na liječenju. Nema problema s njezinim općim zdravljem. Nakon što se oporavi, ostavit ćemo Gizem majčinoj skrbi – dodala je ministrica.

– Partnerstvo u toj sreći bilo je stvarno značajno i za nas. Želim i nadam se da će im Bog dati dug i sretan život, da se više neće razdvajati jedno od drugog. Neka uvijek bude ljepote, dobrote, blagostanja, blagostanja i sreće za svu djecu u našoj zemlji i svijetu. Ovo je naša želja da i mi svjedočimo toj sreći – rekla je.

24sata