Sandra je za 14 godina išla na 14 veštačkih oplodnji, nije odustala i rodila je Ljubicu: “Moja priča nek vam bude vodič”

Zanimljivosti

Posle 14 godina borbe i 14 VTO postupaka u mojim rukama je ceo svet – moja Ljubica. Ovako je Sandra Jovanović, tada predsednica Udruženja „Šansa za roditeljstvo“, a sada marketing i PR menadžer u bolnici „Biocell Hospital“, na svojoj Fejsbuk stranici objavila srećnu vest – da je konačno postala mama.

– Posle 14 vantelesnih oplodnji postala sam mama. Trebala nam je nadljudska snaga za ovu borbu koja je trajala 14 godina! Moja Ljubica je došla na svet 15. decembra i, zaista, bez doktora Željka Mikovića i klinike „Narodni front“ sve bi bilo mnogo teže. Previše je strahova bilo od prvog pozitivnog testa pa do porođaja. Porodila sam se prirodno i to niko nije očekivao. Moja Ljubica je najlepši poklon meni i mom suprugu za Novu godinu! Ona je ostvarenje svih naših snova – ispričala nam je Sandra tada.

Nakon ostvarenja svog sna svima želi da poruči da veruju u uspeh, da ne posustaju i, dok god imaju realnih šansi da ostvare trudnoću, idu ka tom cilju, ali da ne čekaju previše jer su godine najveći neprijatelj u lečenju steriliteta.

– Moja priča neka vam bude vodič, nisam odustajala iako sam postavila granicu. Nisam odustajala do te granice. Moja šansa je moja Ljubica, pronađite vi svoju šansu i ne posustajte u željama, jer vaš mirišljavi zamotuljak vas čeka. Moram da kažem da bi bez podrške mog supruga ova bitna misija bila nemoguća. On me je bodrio od prve vantelesne i verovao da ćemo mi imati dece, čak i onda kada sam ja gubila snagu.

Naglašava i da bez Udruženja „Šansa za roditeljstvo“ i svih parova koji ih svakodnevno kontaktiraju takođe sve ovo ne bi mogla.

– Oni su bili i ostali moja snaga! Udruženje „Šansa za roditeljstvo“ je društvo koje aktivno radi na ispunjavanju potreba parova i pojedinaca kojima je jedini način da do potomstva dođu potpomognuta oplodnja, a misija im je odgovorno ponašanje svih za boljitak parova i pojedinaca koji žele potomstvo.

dijasporainfo.net