“NOLE I RAFA su moja MOTIVACIJA” Karlos Alkaras iskreno: Oni uspevaju ono što može MALO KO, povrede im ne mogu ništa!

Svijet

Karlos Alkaras, jedna od najvećih nada muškog tenisa u poslednjih nekoliko godina, uspeo je da se plasira u polufinale Mastersa u Indijan Velsu. Španac će se u subotu za finale boriti sa Janikom Sinerom, a kako stoje stvari, sve su veće šanse da se 19-godišnjak osvoji titulu i vrati se na samo čelo ATP liste.

Mladi španski teniser sve je bliži novoj tituli. Prva prepreka za Karlosa Alkarasa jeste Janik Siner, sa kojim će se u subtu sastati u polufinalu Indijan Velsa.

Alkaras je u četvrtfinalu bio bolji od Feliksa Ože-Alijasima, a posle pobede je govorio o Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

Gledam te velike igrače, Đokovića i Rafu, kako igraju kada se vraćaju posle povreda. Oni imaju visok procenat osvojenih turnira odmah posle povrede. Ugledao sam se na njih dok sam trenirao. Motivisali su me da igram dobro posle povrede na prvim turnirima. Bio sam iznenađen kada sam osvojio Buenos Ajres, ali sada baš i nisam – istakao je mladi Španac.

Njegov sunarodnik, Rafael Nadal, se sprema za povrtak na teren, posle povrede kuka, koju je doživeo na prvom grend slemu u sezoni.

Kada govorimo o Noletu, srpski teniser neće moći da učestvuje ni na Mastersu u Majami, pošto nije dobio izuzeće i dozvolu ulaska u Ameriku. Njega nema ni na Indijan Velsu upravo iz istog tog razloga.

blic.rs