UNUK AJDIN NIŽE USPJEHE U ŠKOLI! NANA MALKA GA JE ODGAJALA OD MALIH NOGU: SAMO DA MI JE ŽIV I ZDRAV!

Region

Malka Zejnić je veliki borac za svoju porodicu. Stara bosanska žena, oličje hrabrosti i borbenosti svoju životnu priču ispričala je u našoj emisiji „Ispuni mi želju“.

Malka sa mužem i 13-godišnjim unukom Ajdinom živi u selu Vitovlje, nadomak Travnika. Kćerka kaže nije imala sreće u ljubavi, pa je brigu o malom unuku od rođenja vodila upravo Malka.

Dijete je naučilo sve živo. Sedmi je razred i odličan učenik. Htjela bih da ima svoje ‘ja’, da ima egzistenciju. Kad je krenuo u prvi razred osnovne škole, učiteljica mu je rekla da može u treći. Nadareno dijete. Hvala Allahu kad mi ga je dao – govori nam Malka.

Ističe da nije u mogućnosti da mu osigura sve ono što mu je potrebno s obzirom da žive od penzije, ali da je dječakova najveća želja računar.

Od prvog do sedmog razreda ima isti mobitel. Ne stidim ga se. Vidi kod druge djece, a on nema. Što je najvažnije, ne krade me, ne ide na vrata. Ima pojest i popit. Samo mi je to želja, da krene na pravi put i da mu Allah podari zdravlje. Za njega živim – poručila je.

Zahvalna je kaže Bogu što je zdravlje i dalje dobro služi.

hayat.ba