Muškarac preminuo nakon što je sedam sati bio zarobljen ispod betonske ploče teške pet tona FOTO

Svijet

Muškarac je preminuo nakon što je više od sedam sati bio zarobljen ispod betonske ploče teške pet tona.

Hoze Pereira (43) koji je radio za Ferguson Construction Inc., bio zarobljen ispod betonske ploče u petak oko 14:30 nakon što se balkon osmog sprata srušio na sedmi sprat u kompleksu kondominijuma Spinnaker u Džersi Šoru u Pensilvaniji u SAD.

Zgrada je navodno izgrađena 1970-ih godina.

Smatra se da je balkon, povezan sa Jedinicom 712, težio više od pet tona. Hoze je podlegao povredama, a forenzička sestra iz Kejp Meja proglasila ga je mrtvim u 22 sata.

Jedan svedok je rekao za CBS Njuz: „Totalni haos. Ljudi vrište. Odmah sam nazvao hitnu.

„I samo 20 minuta kasnije, ponovo sam ga čuo kako vrišti“, naveo je.

Problemi oko Hozeovog spasavanja ometali su napore policije jer je okolina imala „značajne pukotine“, saopštila je policijska uprava Si Ajl, a zgrada se smatrala nesigurnom za ulazak.

Nakon dolaska dodatne opreme, vlasti su uspele da stabilizuju balkon i useku armirani beton. Vazdušni jastuci teškog dizanja korišćeni su da se Hoze oslobodi ispod balkona.

Veruje se da će privatni inženjeri vršiti inspekciju u kondominijumu, a stanovnici neće moći da se vrate dok se sve provere ne završe. Policija trenutno istražuje incident.

Ranije ovog meseca, jedna osoba je umrla u San Francisku nakon eksplozije.

Službe hitne pomoći požurile su u rezidenciju u San Francisku u Kaliforniji, SAD, oko 9.20 po lokalnom vremenu i ugasile požar 9. februara.

Istražitelji su pregledali ruševine pre nego što su otkrili dokaze o mogućoj laboratoriji za ilegalnu proizvodnju narkotika.

Snimci sa nadzornih kamera na lokaciji pokazuju kako se infrastruktura zgrade strmoglavila i kako je buknuo plamen. Iz ruševina je izvučeno i telo žene sa invaliditetom, koja nije identifikovana.

Policija je sledećeg dana identifikovala osumnjičenog, 53-godišnjeg Darona Prajsa iz San Franciska, u bloku i uhapsila ga u vezi sa incidentom.

Prajs se nalazi u zatvoru okruga San Francisko pod optužbom za ubistvo iz nehata, proizvodnju narkotika i ugrožavanje dece. Policija je potvrdila da je Prajs živeo u kući u vreme eksplozije, ali nisu dali više detalja o njegovom odnosu sa ostalim stanarima.

Eksplozija koja je potresla komšiluk takođe je ocenila da su dve susedne kuće neuseljive, dok je desetak drugih kuća u toj oblasti takođe pogođeno štetom.

nova.rs