Mlađi sin u trenutku Katarinine smrti gledao u nebo, da vidi mamin avion! Par trenutaka pre nego što je umrla poslala fotku sa aerodroma

Zanimljivosti

Našminkala se. Toliko je bila srećna što ide, čini mi se da nikad u životu nije bila srećnija – ispričala je Katarinina majka

Iznenadna smrt Katarine Stamenković (41) prilikom poletanja sa aerodroma u Beogradu, kad joj je pukla aneurizma, ostavila je u šoku porodicu i prijatelje ove mlade žene.

Majka Ljilja, sinovi Saša i Sava nemi su od bola, još ne svatajući da su ostali bez stuba porodice, što je Katarina bila od kada je pre sedam godina njihov otac izvršio samoubistvo.

Ovu hrabru ženu život nije mazio, tragedije su se obrušile na nju, a ona ih je stoički podnosila!

Kaća je zarađivala čisteći stanove, a očeva penzija koju su Sava i Saša primali iznosila je svega 13.000 dinara, zbog čega se i uputila u Nemačku, kako bi preko prijatelja videla kakve su mogućnosti za život u ovoj zemlji. Planirala je da se sa porodicom tamo preseli.

– Našminkala se. Toliko je bila srećna što ide, čini mi se da nikad u životu nije bila srećnija – ispričala je uplakana majka, prenosi Telegraf.

Čim je sahranila ćerku u Obrenovcu, Ljiljana je otrčala da riba stanove da bi imala da prehrani porodicu. Pre toga uputila zahtev Centru za socijalni rad, kako bi preuzela starateljstvo nad unucima.

Neće dozvoliti da joj ih neko uzme, kaže. Ne predaje se, sa istim žarom se bori za porodicu, kako je to nekad njena ćerka radila. Loži vatru da im bude toplo, trudi se da im ništa ne fali, svako veče imaju “porodični sastanak” i pričaju. Ne kriju ništa, kaže baka, imaju otvoren odnos pun ljubavi.

Ova hrabra tročlana porodica živi sa svega 34.800 dinara. Katarinina majka kaže da je njena ćerka imala 12 godina staža, pa ne zna imaju li deca prava na deo penzije koji bi se pripojio onoj koji primaju od oca.

Najpotrebniji im je ogrev, kaže, dok se za sve ostalo nađu divne komšije.Grejalice ne pale zbog trošenja struje.

A, vi, ukoliko želite i možete, ovoj divnoj porodici možete pomoći uplatom na račun: 200-34822859-57 Ljiljana Ivanovski, kontakt 061 3213 273

“Sin u 18:05 je gledao u nebesa, da vidi avion”
U 17.45 Katarina se javila mami Ljilji, poslala je sliku napravljenu kroz prozor aviona i deo piste.

– Malecki samo što je došao iz škole, pa kaže: “Baba, idem u dvorište da mašem avionu”. U 18:05 je gledao u nebesa, da vidi avion – kroz plač priča ona.

Kaću život nije mazio, ali se nije predavala

– Deca su u šoku. Mlađi unuk mi deluje da je u ovim trenutcima najviše sabran, dok je stariji zatvoren još od očeve smrti – priča baka.

Kada su iz Donjeg Milanovca stigle najcrnje vesti te 2016. godine, da je Katarinin suprug izvršio samoubistvo, život ove porodice okrenuo se naglavačke.

Pre suprugove smrti, posle prvog sina, Katarina je rodila jednu lepu devojčicu. Ipak, malena je živela kratko i kao beba preminula usled bolesti.

Uz sve nesreće koje su je šibale, Katarina nije prestajala da se bori. Ipak, stres i traume su ostavile traga. Na lekarskom pregledu lekari su otkrili da ima urođenu manu zaliska na srcu i aneurizmu.

– Trebalo je da bude operisana, ali je sve odloženo kad je krenula korona. Onda su utvrdili da operacija ipak nije potrebna, nego da se stanje prati i kontroliše na šest meseci – priča njena majka i dodaje kako sumnja da Katarina nije uzimala terapiju redovno.

Detalji Katarinine smrti
Katarina je imala let u 18 i 05, a u Diseldorf je trebala da sleti u 20 i 05 časova. Majci se javila sa aerodroma kad je prošla kontrolu. U 17 i 45 minuta poslala poslala je zadnju fotografiju iz aviona.

Majka je, kaže, nestrpljivo čekala poziv oko 20:30 časova. Ipak, 45 minuta ranije, zazvonio joj je telefon i tada je čula najstrašnije vesti.

– Zove nepoznat broj i pita me “Da li ste Vi Ljiljana? Ko je Vama Stamenković Katarina?” i nastavlja da ispituje dalje. Pitao me kolika su deca i da li ima još neko stariji osim mene u kući. Tada su mi rekli da sednem i da moraju nešto da mi saopšte. Inspektor iz Surčina rekao mi je “Nažalost, Katarina je preminula u avionu”. Nisam mogla da verujem, ne znam ni šta sam im rekla na telefon samo sam ga bacila. Tada je nastala opšta panika. Mlađi unuk je otrčao po komšinicu, stigla je i Hitna pomoć – priča Ljiljana kroz suze.

Neutešnoj majci ispričali su da je Katarina ušla u avion i sela pored jednog mladića koji je tokom uzletanja primetio da ona ne reaguje. Aneurizma je pukla i smrt je nastupila za svega nekoliko sekundi.

24sedam.rs