BiH potresla vest o ubistvu devojčice (2) iz Zaječara: “Ovako je stradao i mali Smajo Ćesir”

Region

Ubistvo deteta u Srbiji podsetilo je građane BiH na smrt malenog Smaje Ćesira

Smrt dvogodišnje devojčice u Zaječaru, koju je, kako se sumnja, očuh krvnički pretukao, potresla je ne samo Srbiju već i čitav region, i probudila stare rane.

Svi mediji od jutros pišu o ubistvu dvogodišnje P. V. koju je, kako se sumnja, krvnički tukao očuh M. N., dok je majka J. T. (23) sve to gledala. Dete je u utorak oko 15 časova dovedeno u Dečiji dispanzer sa brojnim povredama, ali je uprkos trudu lekara, devojčica sat vremena kasnije preminula.

Po nalogu tužioca u Zaječaru određeno je zadržavanje od 48 sati očuhu deteta M. N. (26) zbog nasilja u porodici, dok je majka u pritvoru zbog zapuštanja i zlostavljanja deteta.

Ovaj stravičan slučaj medije u BiH podsetio je na jezivo ubistvo četvorogodišnjeg Smaje Ćesira, koji je 2014. godine preminuo u najstrašnijim mukama od posledica jezivog porodičnog nasilja.

Dečak je ubijen u Sarajevu, a njegova porodica je osuđena na 97 godina zatvora.

Očuh Salih Arnautović i majka Ena Lipa osuđeni su na maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od po 45 godina zatvora, a baka Munira Lipa na četiri i po godine zatvora. Deda Emir u međuvremenu je preminuo te nije dočekao kaznu, iako je prvostepeno bio osuđen na dve i po godine zatvora.

Dečak Smajo je u februaru 2014. umro od posledica monstruoznog premlaćivanja. Arnautović i Lipe su kontinuirano od sredine decembra 2013. tukli malog Smaju u kući u Hadžićima. Očuh i majka su 25. februara 2014. pojačali muziku na tranzistoru u sobi, a potom šakama i kaišem s metalnom kopčom udarali dečaka po svim delovima tela.

Udarci koje su mu zadali izazvali su krvarenje u mozgu i otok, što je dovelo do smrti. Na telu dečaka pronađeno je više od 30 lakših i nekoliko težih povreda.

Telegraf.rs