Zašto neke žene izgledaju odlično nakon 60-te, dok se druge pretvaraju u bake: 5 razloga zašto

Zanimljivosti

U razvijenim zemljama, tradicionalna slika bake sa maramom oko glave, debelim džemperom i suknjom do poda gotovo je izumrla.

Danas, bake izgledaju kao moderne žene koje su dobro njegovane i često izgledaju mlađe od svoje stvarne dobi. Međutim, kada pređu granicu od 60 godina, neke žene nastavljaju izgledati sjajno, dok se druge pretvaraju u klasične bake s zastarjelim interesima i načinom života. Postoje konkretni razlozi za ovaj fenomen.

Prvi razlog je tip starenja i nepravilna briga. Svaka žena ima svoj jedinstveni način starenja, a rijetko koja žena tome pridaje posebnu važnost. Međutim, žene koje redovno vježbaju i održavaju dobar mišićni tonus, često imaju ljepši izgled tijela i kože. Osim toga, žene koje ulažu trud i znanje u ispravnu njegu kože, također imaju veće šanse da ljepše stare.

Drugi razlog je pogrešan način razmišljanja. Mnoge žene vjeruju da su dovoljno aktivne ako su cijeli dan na nogama, ali to nije dovoljna fizička aktivnost. Najmanje što žene mogu učiniti je da uvedu duge šetnje u svoj dnevni raspored da bi održavale kondiciju.

Treći razlog je životni stil. Istraživanja su pokazala da ishrana igra veliku ulogu u našem izgledu. Žene koje jedu nezdravu i masnu hranu, lakše se goje i počinju zapuštati svoj izgled. Višak kilograma ne predstavlja samo estetski problem, već i zdravstveni.

Četvrti razlog je zastarjela odjeća. To ne znači da žene trebaju nositi miniće, već da trebaju odabrati odjeću koja odgovara njihovoj dobi i tipu građe. Nema potrebe da se nosi zastarjela odjeća, poput suknji do poda ili zastarjelih bluza. Svaka žena može izgledati elegantno u haljini do koljena.

Peti razlog je da žene mogu izgledati sjajno u bilo kojoj dobi ako to žele. Žene u bilo kojoj dobi mogu ostati privlačne i ne izgledati poput “bake”. Dovoljno je samo da se sjetimo da budemo nasmijane i pozitivne osobe, koje uvijek imaju vremena za sebe i svoja interesovanja.

svezazenu.net