Dječak i 2 muškarca izvučeni iz ruševina poslije 11 dana: Mustafa odmah zvao rođake da kažu mami da je živ! Ljubio ruku spasioca VIDEO

Svijet

Dvanaestogodišnji Osman Halebije i dvojica muškaraca Mehmet Ali Sakiroglu (26) i Mustafa Avči (34) spašeni su poslije skoro 11 dana koliko su proveli pod ruševinama zgrada koja se srušile 6. februara kada je jug Turske pogodio katastrofalni zemljotres.

Emina Avdži, majka Mustafe molila se poslije vijesti da je njen sin živ i prebačen u lokanu bolnicu u provinciji Hataj.

Dječak Osman Halebije je spašen iz ruševina zgrade u centralnom gradu Antakija u provinciji Hataj u 260 sati nakon prvog zemljotresa, a Osman Halebije, strani državljanin, izvučen je iz ruševina apartmana Buket u okrugu Ekinci.

Obojica muškaraca, Mehmet Ali Sakiroglu, 26, i Mustafa Avci, 34, spašeni su iz ruševina zgrade u okrugu Antakija u 261. satu nakon prvog zemljotresa jačine 7,7 stepeni po Rihterovoj skali.

Oduševljeni rođaci povrijeđenih prevezli su se u bolnicu gdje su dvojica muškaraca na lječenju.

Dr Fahretin Koca turski ministar zdravlja objavio je snimak Mustafe Avcija kome su spasioci pozvali rođaka kome se javio da je dobro i da jave njegovoj majci da je on živ i da će uskoro da se vide.

Njihovo spašavanje usljedilo je nakon što je Neslihan Kilić (42) izvučena je iz ruševina u centralnoj provinciji Kahramanmaraš 257 sati nakon zemljotresa, a njen suprug i dvoje djece se i dalje vode kao nestali.

CNN Turk je saopštio da je više od 250 ljudi izgubilo život u kompleksu višespratnica u kojima je Kilićjeva pronađena živa.

Spasioci su takođe pronašli Alejnu Olmez, 17, živu ispod ruševina u okrugu Dulkadiroglu u provinciji Kahramanmaras, okončavši njeno 248-časovno mučenje.

presmediabih.com