Novak na konferenciji dobio pitanje o ocu: „Nisam srećan što vidim to“ – Đokovići doneli odluku, sada im ostaje da čekaju

Region

Najbolji srpski teniser Novak Đoković se plasirao u svoje jubilarno 10. finale Australijan opena nakon što je pobedio Tomija Pola sa 3:0, a u finalu ga čeka Stefanos Cicipas.

Nakon meča Đoković je izašao pred novinare na konferenciji za medije i izjavio da je zadovoljan što će se boriti za trofej, a novinari su ga pitali i o njegovom ocu, što je bilo neizbežno pitanje. Novak je dao jasan odgovor.

„Video sam kao i svi ostali šta se desilo juče. Nesreća je što se pogrešno interpretilo sve to, reći ću, mnogo priče od medija i organizatora. Naravno, nisam srećan što vidim to. Moj otac, porodica, svi smo bili kroz nekoliko rat0va. Otac je dao saopštenje gde je protiv toga, to je prvo što želim da kažem. Drugo, moj otac posle svakog meča na AO ide i ukazuje poštovanje navijačima zato što su uz mene. Mediji su to interpetirali to na pogrešan način. Bilo je dosta srpskih zastava, mislio je da se slika sa nekim iz Srbije. Nije nešto što želim i što mi je potrebno. Pustićemo to i osvrnućemo se na tenis“, poručio je Novak.

Na pitanje novinara da li mu je nedostajala podrška oca sa tribina, Đoković je priznao:

„Nije ugodno da ga ne vidim u boksu. Tu odluku smo doneli zajedno. Videćemo kako će se stvari odvijati“, zaključio je Novak Đoković.

Izvor: telegraf.rs