Ženka njemačkog ovčara iskopala jazbinu na grobu svog vlasnika

Zanimljivosti

Nema ništa tužnije nego kada pas izgubi vlasnika. Ovo je istinita priča o njemačkom ovčaru koji je jako volio svog vlasnika. Ženka njemačkog ovčara je toliko voljela svog vlasnika da ga ni nakon njegove smrti nije željela napustiti.

Vlasnik ju je dobio kada je bila samo štene te su proveli mnoge lijepe dane zajedno. No, vlasnik se razbolio te ju više nije mogao ni šetati. Ženka je cijelo vrijeme bila uz njega. Nažalost, vlasnik je uskoro preminuo.

Ženka je odlučila biti s njim i dalje. Spavala je na vlasnikovu grobu. Vlasnikova djeca su ju pokušala pomaknuti, ali ona nije htjela otići tako da su odustali.

Jutro poslije pokopa vlasnikov je sin došao na groblje i vidio neobičan prizor. Ženka je iskopala malu jazbinu na grobu te je u njoj spavala. Nije se htjela pomaknuti tako da je sin samo uslikao prizor, objavio ga na Facebooku i otišao.

Iako su mnogi ljudi bili oduševljeni vjernošću psa svom vlasniku, jedna je korisnica Facebooka, Vesna Mihajloški, vidjela još nešto što ju je navelo da potraži psa s fotografije.

Otišla je na groblje te je potvrdila svoje sumnje. U jazbini nije bio samo jedan pas, nego njih nekoliko.

Tijekom prve noći na groblju, ženka psa je oštenila nekoliko štenića. Vesna je odmah otišla obavijestiti sina preminulog vlasnika o štenićima, no njega nisu zanimali ni oni, a ni pas. Tako je Vesna odlučila njegovati novopečenu majku i njezine šteniće.

Ubrzo su svi štenići posvojeni u obitelji u kojima će se o njima brinuti dobri ljudi. Vesna je zadržala ženku jer je uvidjela da je ona dobar i vjeran pas.

Sada su svi, majka i štenići, na sigurnom. Iako ženka nikada neće zaboraviti svog prvog vlasnika, zaista je divno što je našla novi dom i novu vlasnicu koja će se za nju brinuti.

novizivot.net