Zajednička slika, Miha i Arijana, uz poruku koja će rasplakati sve(t): Oni koje volimo i koje smo izgubili nisu više tamo..

Region

Svima se slomilo srce kada su čuli da je veliki Siniša Mihajlović preminuo, a porodici slavnog fudbalera i trenera je svakako najgore. Pre svega što su izgubili muža, oca i deku.

Skoro svakog dana članovi Mihine porodice žele da mu odaju počast, a tako je bilo i ovog puta. Da se ne zaboravi na ime takvog čoveka.

Supruga Arijana oglasila se ponovo oglasila u ponedeljak novom emotivnom porukom:

Oni koje volimo i koje smo izgubili više nisu tamo gde su bili, već su gde god smo mi – napisala je Arijana na Instagramu uz emotivnu fotografiju na kojoj se nalaze Siniša i ona.

Siniša Mihajlović je najveći deo igračke i trenerske karijere proveo u Italiji gde je stekao status legende. Srbin, koji je 16. decembra preminuo posle duge i teške bolesti, igrao je za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter, a potom bio trener Katanje, Fjorentine, Sampdorije, Milana, Torina i Bolonje u dva navrata.

Tokom 30 godina na Apeninima izgradio je poseban status, ali se neretko nalazio i na meti protivničkih navijača i medija. Prvi su ga nazivali „ciganinom“, a drugi u jednom momentu okarakterisali kao rasistu.

Posebno se pamti situacija iz 2017. godine. Sve je počelo od toga što su navijači Lacija, poznati po fašističkim i nacističkim ispadima, po tribini delili nalepnice sa likom Ane Frank, jevrejske devojčice koja je pisala dnevnik tokom Drugog svetskog rata, u dresu Rome. Zatim su i na tribini razvili transparent: “Aušvic je vaša domovina, peći su vaši domovi”.

blic.rs