Otac ubio sina poslije svađe oko traktora: Kad je vidio šta je uradio otrčao za njim u podrum i izbo ga

Crna hronika

Muškarac Ž. B. (55) iz jednog sela kod Paraćina u subotu je pozvao policiju i prijavio da je ispred kapije porodične kuće ubio svog sina A. N. (26), a kako saznajemo, pretpostavlja se da je motiv jezivog zločina bila svađa oca i sina oko imovine koju je sin čuvao i održavao, dok je otac navodno htio da je rasproda

Otac i sin su, prema riječima njihovih komšija, od ranije imali narušene odnose, a sukob je eskalirao prije dva dana kada je Ž. B. uzeo kuhinjski nož i u predjelu grudi nanio više uboda sinu, koji je na mjestu preminuo.

Prijavljivao nasilje

Njihovi sukobi traju godinama, a sin je već prijavljivao oca za nasilje, kao i otac sina za prijetnje. Policija je više puta reagovala i slučaj prosljeđivala nadležnim tužilaštvima, gdje su bile sprovedene mjere zabrane prilaska – pričaju komšije iz paraćinskog sela.

Prema njihovim riječima, uhapšeni otac je navodno bio nasilan i prema svom ocu, a mladićevom djedu, koji je prošle godine preminuo, a svu imovinu prepisao je unuku.

Mladić je vrijedno radio u Paraćinu, dok njegov otac ni na jednom poslu nije uspjevao da se zadrži. Mladić nije želio da rasprodaje djedinu imovinu, dok je njegovom ocu upravo to bila namjera. Oko toga je često dolazilo do rasprava i svađa, kojih je bilo i dok je djed bio živ. Čak su podnosili prijave policiji zbog nasilja u porodici – pričaju mještani sela i dodaju da je uhapšeni Ž. B. volio da popije i da se zbog toga zaduživao.

Jednom riječju on je raspikuća, dok je njegov sin bio pravi domaćin. Zbog toga je pokojni djed svo imanje prepisao unuku, jer je znao da će on to sigurno da čuva i da ide naprijed. Otac, onako nemaran, tražio je sinu i pare od plate. Znamo da mu je davao za hranu, nije dozvolio da bude gladan – pričaju mještani.

Inače, za ubijenog momka svi imaju riječi hvale. Kako kažu komšije, od ranog djetinjstva je imao težak život.

Mučena duša. Roditelji su mu se razveli, a on je bio u hraniteljskoj porodici. Kasnije se na dedinu molbu vratio u porodičnu kuću da pomogne porodici. Poslije djedove smrti ostao je da živi sam s ocem – pričaju komšije.

On je čudovište

Na društvenim mrežama jučer su se prijatelji mladića opraštali od njega, navodeći da je bio divan mladić, vrijedan poštovanja. S druge strane, o njegovom ocu nemaju baš lijepe riječi.

Veliki grijeh, velika tuga! Srca su nam slomljena, suza više nemamo. Jedva je čekao da dođemo za Božić, a mi jedva čekali da ga vidimo i da se ispričamo uz kafu kao što umijemo. Sva moja djeca su ga voljela kao brata rođenog, ali zvjer nije imala mira. Ubio je dijete jer je bio sve što on nije, dobar čovjek, dobar drug, pametan i vrijedan domaćin – napisala je prijateljica pokojnog A. B., dok je druga dodala:

-To nije otac nego monstrum. Ubiti svoje dijete to može samo čudovište.

Crna hronika