Zbog 15.000 eura izgubio je glavu: Potresne objave posvećene mladom poštaru iz Danilovgrada!

Crna hronika

Čitav region potresen je nakon vijesti o pronađenom tijelu nestalog poštara iz Danilovgrada, Miloša Stamatovića (25), nakon što je crnogorska policija u utorak, 20. decembra saopštila da je tijelo Miloša Stamatovića pronađeno sa vezanim rukama na obali rijeke Morače u naselju Botun.

On je prije nestanka kod sebe imao oko 15.000 evra, koliko je i trebalo da podijeli penzionerskih naknada, te je ovaj slučaj i dalje pod velom misterije, s obzirom na okolnosti pod kojima je tijelo nađeno.

Ono što je posebno potreslo narod jeste činjenica da je Miloš imao samo 25 godina, te da je tek zakoračio u ono što nazivamo “život”.

Mnogi ljudi na društvenim mrežama nisu se libili da iskažu tugu koju osjećaju za izgubljenim životom poštara iz Danilovgrada, kao i nevjericu da se ovakav užas dogodio jednom mladom životu.

Tako se na društvenim mrežama, a posebno na Fejsbuku, mogu naći mnogobrojne oproštajne poruke, što od onih koji su sa Milošem bili bliski, što od strane naizgled potpunih stranaca, koji su željeli da iskažu empatiju i saosjećajnost zbog tragedije koja je zadesila Danilovgrad.

Tako je jedna korisnica na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju Miloša Stamatovića sa potresnim riječima.

“Lice anđela. Neko je zarad novca koji je nosio drugima za bijednu poštarsku platu, ubio ovog mladića. Zbog 15.000 eura koje je nosio u torbi izgubio je glavu. Imao je samo 25 godina. Ovo je Miloš Stamatović. Još je imao dječje nevin pogled u očima. A mi smo ga iznevjerili… Kakav je to narod, ako je i na ovo pristao? Kakvo smo to društvo postali??? Počivaj u miru dječače”, glasi potresna objava ove korisnice posvećena mladom poštaru kog je zadesila stravična sudbina.

Među mnogobrojnim oproštajnim porukama, istakla se i jedna od gospođe koja je odlučila da podijeli sa javnošću svoja osjećanja, te se zapitala “gdje je nestalo sunce našeg neba”.

“Iako daleko, želim sa vama da podijelim svoja osjećanja. Gdje je nestalo sunce našeg neba? Zašto su ga zamračile ub.ce koje ub.jaju nevine ljude i njihove najmilije zavijaju u crno? Te ubice hodaju slobodno mojom i vašom Crnom Gorom, njihova sigurno nije! Gdje je nestalo sunce našeg neba? Ko ga je ukrao? Taj nevini pogled, iskreni osmijeh, nikada više neće vidjeti i zagrliti svoju majku, oca, sestre, pomaziti svog psa”, navela je druga korisnica na Fejsbuku.

Podsjetimo, Danilovgrađanin Miloš Stamatović (25) koji je radio kao poštar u Podgorici, nestao je u subotu 17. decembra, oko 6.30 sati na teritoriji glavnog grada Crne Gore.

Policija je pronašla njegov automobil u Botunu, nedaleko od korita rijeke Morače.

On je na teren krenuo sa 15.000 eura, koliko je i trebalo da podijeli penzionerskih naknada. Na društvenim mrežama odmah je podijeljen apel za pomoć u potrazi za Stamatovićem.

Iz Uprave policije rečeno je da su Stamatovićev nestanak prijavile kolege, nakon što se nije vratio da razduži smjenu.

Nakon toga, objavljeno je da je tijelo Miloša Stamatovića pronađeno sa vezanim rukama na obali rijeke Morače, dok je u vozilu, u kom je prethodno mladić prevozio novac, pronađeno između 2.000 i 3.000 eura, a potraga za preostalom sumom novca je u toku.

Tada je uočeno je da su ruke na Miloševom tijelu bile vezane sa prednje strane i to ukazuje na mogućnost da je smrt nastupila nasilno, odnosno da je moguće da je u pitanju ub.stvo, što policija provjerava.

Za sada, zbog niza nepoznatih stvari, policija tretira slučaj kao smrt koju je potrebno rasvijetliti, imajući u vidu okolnost da je tijelo pronađeno sa zavezanim rukama.

Nakon nestanka, Stamatovića su neke njegove kolege poštari u nedjelju tražili nizvodno pored korita rijeke Morače.

Za pretragu su tada angažovani i čamci, a sa kolegama iz Pošte, uz službenike policije, Miloša su tražili i njegovi sugrađani iz Danilovgrada.

Kakav je užas zadesio mladog poštara iz Danilovgrada, preostaje da saznamo.

Kurir