Medicinska sestra na pedijatriji posvojila svog malog pacijenta

Zanimljivosti

Jedna je medicinska sestra koja radi na pedijatriji odlučila posvojiti bebu za koju se brinula u bolnici te postati samohrana majka.

Claire radi 12 sati svakog dana na odjelu za intenzivnu njegu pedijatrije jedne bolnice u Texasu.

Život joj se potpuno promijenio kada je upoznala malog Jacksona. On je baba koja se rodila 5 tjedana kasnije i imao je svega 1.5 kilograma. „Odmah sam s njim osjetila povezanost“, rekla je Claire.

Majka djeteta je išla pod carski rez, a Jackson je ostao na njezi prvih 5 tjedana svog života. O njemu se brinula Claire.

Jako se zbližila s bebom i njezinom majkom. Bila je shrvana kada su mama i beba otišli iz bolnice te je nazvala socijalnog radnika zaduženog za obitelj.

Jacksonova mama je htjela novi dom i majku za svoju bebu jer mu nije mogla priuštiti dobar život. Stoga je kontaktirala Claire i zamolila ju da ga ona pokuša pružiti. Claire je to vidjela kao Božji znak i bila je uzbuđena oko posvojenja.

Claire je nazvala svoju majku i upitala može li posvojiti bebu i postati samohrana majka. Njezina je mama bila oduševljena, a imali su i kolijevku u kući koju je dobila.

Claire je počela proces posvojenja i Jacksona je u lipnju dovela kući. Nije joj bilo lako prijeći sa bezbrižnog života samca do samohrane majke. „Prvi je tjedan bio pun plakanja. Osjećala sam se kao da svaki dan plačem“, rekla je. Zato si je napravila raspored a majka joj je bila oslonac. Dok je Claire radila smjene od 12 sati, Jackson je ostajao s ‘bakom’. Claire ga je posjećivala svakog dana prije posla a ostala je 3 dana u tjednu s njom.

„On je tako sretan. Toliko je drag“, rekla je. Jackson sada ima 4 mjeseca, zdrav je i dobro jede. Claire kaže da je nabio nekoliko kila i da joj je osvojio srce. „I ja sam se prerano rodila i to je utjecalo na moju odluku da postanem sestra na odjelu za intenzivnu njegu“, dodala je.

„Nije normalno da se nešto što bi trebalo biti dobro pretvori u loše. Ne mogu se ni sjetiti kakav mi je život bio prije njega“, rekla je. Slijedila je svoje srce i odlučila malom dječaku pružiti dom. Ovaj je čin omogućio djetetu da dobije novu priliku.

saznajemo.info