Otac s Downovim sindromom je ponosan na sina koji je postao stomatolog

Zanimljivosti

Otac s Down sindromom ruši sve stereotipe: ponosan je na sina koji je postao stomatolog. Doista, Bogu je sve moguće!

Jad Issa iz Sirije rođen je sa sindromom Down, no ipak se oženio i dobio sina kojem se trudio pružiti svu ljubav svijeta. Njegov sin, danas odrastao čovjek, Sader Issa priznaje da je njegov otac zaslužan za to što je postao liječnik stomatolog.

Postoji dosta stereotipa o osobama s Downovim sindrom za koje se pokazalo da nisu istiniti. Jedan od njih je da osobe s Downovim sindromom ne mogu imati djecu. Žene s Downovim mogu normalno rađati djecu, a u iznimno rijetkim slučajevima, i muškarci s Downovim sindromom mogu postati očevi.

Jad je naporno radio kako bi njegov sin mogao ostvariti svoje snove. Imao je velike snove za svog sina i rano je počeo štedjeti za njegovo obrazovanje i odlazak na fakultet. Dao je sve od sebe da uzdržava svoju obitelj, radeći u mlinu za pšenicu. Sader je za Brightside rekao kako ga je trud i rad njegovog oca inspirirao da puno uči i postane liječnik.

Njegov otac je izuzetno ponosan i svima voli reći da mu je sin stomatolog. Sader je također vrlo ponosan na svog oca, jer ga je odgojio, pokazao mu prave vrijednosti i omogućio mu da studira, što je i želio. Kako je rekao, on mu je uvijek bio najveća podrška kada je to trebalo.

Ova predivna priča dokazuje kako ništa nije moćnije od nesebične ljubavi, ali i da je Bogu sve moguće.

saznajemo.info