S bebe su uklonili aparate za održavanje života, a tada se dogodilo čudo koje je začudilo liječnike

Zanimljivosti

Liječnici su s bebe uklonili aparate za održavanje života budući da su mislili da neće moći samostalno disati, no dogodilo se čudo iznad svih očekivanja.

Obitelj se pripremala oprostiti od bolesnog dječaka kada su liječnici namjeravali ukloniti aparate za život. Ali čudo od bebe Karson Jax Hough prkosio je svačijim očekivanjima jer je počeo samostalno disati!

Kad je Chelsea Hough rodila Karsona Jaxa u 36. tjednu trudnoće, stvari su poprimile zastrašujući preokret. Iako je porođaj bio brz i dječakovo srce je ubrzano kucalo tijekom poroda, sve se promijenilo nakon što je došao na svijet.

Iznenada je Karsonovo srce stalo. Nakon što je dijete položio na majčina prsa, srce mu je opet zaigralo. No uskoro su mu otkucaji ponovno opadali i liječnici su otkrili niz zdravstvenih problema. Stavili su Karson Jax na aparate za održavanje života i napravili hrpu testova i procjena.

Zbog teškog stanja i svega kroz što je dječak prolazio, liječnici su na kraju zaključili da je jedina opcija uklanjanje aparata za održavanje života.

“Jedini način da se opiše ono što se dogodilo je da je ovaj prekrasni dječak pretrpio dva vrlo rijetka traumatična stanja koja su potpuno nepovezana jedno s drugim. Jedan je nepoznat kao uzrok”, napisala je shrvana baka malog dječaka, Lisa Hough.

Liječnici su posumnjali na krvarenje u lijevom temporalnom režnju dječaka, uz dijagnozu nekatotičke hiperglikinemije (NKH). NKH je rijedak genetski poremećaj koji uzrokuje nakupljanje glicina u tjelesnim tkivima i tekućinama.

Nakon dugog razmatranja uz molitvu, Chelsea i njezina obitelj odlučili su ukloniti aparate za život i dopustiti Karsonu da pronađe svoje iscjeljenje na nebu.

Liječnici u čudu nakon što su uklonili aparat za održavanje života
Obitelj je zatražila molitvu dok su se pripremali za uklanjanje aparata za život. Kada su se počeli opraštati od Karsona Jaxa Hougha, dogodilo se nešto nevjerojatno. Dječačić je prkosio izgledima i počeo je sam disati!

“Danas smo svjedočili čudu!!” Lisa Hough napisala je na Facebooku. “Dali smo 10 minuta nakon povlačenja intenzivne njege i respiratora i rečeno nam je da neće disati samostalno te da očekujemo da mu srce stane unutar tih 10 minuta… No Bog i Karson imali su druge planove!”

Čim su liječnici skinuli Karsona s respiratora, počeo je disati, a otkucaji srca i razina kisika su mu se stabilizirali. Počeo je disati i gutati – sve ono što su liječnici rekli da nikada neće moći učiniti. A blagoslov je potpuno razveselio obitelj malenog dječaka.

“Nisam siguran zašto sam uopće mislio da ne zaslužujemo čudo.. i nisam siguran koliko dugo vremena imamo s njim, ali sada ga imamo.”, rekla je Lisa.

Ovo čudo od bebe sve iznenađuje svojim napretkom. I dok samo Bog zna njegovu budućnost, Lisa Hough i Chelsea Hough uživaju u blagoslovu svake minute sa slatkim Karsonom Jaxom

Čudesna beba postaje sve jača
Karson još mora prevladati toliko stvari. Ali svaki dan donosi neočekivana čuda. Nekoliko tjedana nakon što je obitelj natjerala liječnike da uklone aparate za život, čudotvorna beba je sve jača i prkosi svim prognozama. Doktori su ga čak otpustili iz bolnice i poslali kući s obitelji!
Maleni Karson je nastavio napredovati kod kuće. Narastao je do zdrave težine, a njegov broj otkucaja srca i razina kisika ostaju stabilni. Razina glicina dramatično je pala, što je nevjerojatno. I dok je pred ovom dragocjenom bebom još dug put, napredovao je daleko više od svega što su liječnici ikada mislili da je moguće!
Molitve i dalje okružuju Karsona Jaxa Hougha i molimo vas da im se pridružite. Gospodin očito ima velike planove za ovog slatkog dječaka!

saznajemo.info