Srbin i Hrvat zagrljeni poslali poruku iz Dohe: Da igramo četvrtfinale jedni protiv drugih, raja da se zadivi

Region

Navijači su ponekada i primer kako bi trebalo drugi da se ponašaju

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru, 22. po redu, počinje danas od 17 sati utakmicom između selekcije domaćina i Ekvadora, a i pre prvog meča, navijači iz celog sveta se odlično zabavljaju u Dohi.
Izveštači Telegrafa posetili su fan zonu u kojoj su sreli i dvojicu navijača. Jedan nosi zastavu Srbije, drugi Hrvatske i….najbolji su prijatelji.

Tako Tadija i Anel objašnjavaju sovje prijateljstvo.

– Znamo se 7, 8 godina. Ja sam iz Niša, ali radimo u Kataru duže vreme. Očekujemo minimum polufinale – kaže Tadija, a Anel se nadovezuje:

– Hrvatska u finalu, a ako Srbija bude u polufinalu, navijačemo za Srbiju – kaže navijač Hrvatske.

Tadija objašnjava da između njih dvojice nikada nije bilo nikakvih svađa, već samo prijateljstov i pojašnjava:

Nismo mi više u tom fazonu. Bitno je da se prevaziđu neke gluposti iz prošlosti. Nas to ne interesuje, svi smo mi ljudi i teramo dalje.

Novinar Telegrafa konstatovao je da pretpostavlja da će navijati za Hrvatsku u njihovim mečevima. Nastupio je opšti smeh.

– Sada si me uhvatio. Sada ne znam. Ja sam inače Grobar, za Kanadu neću navijati.

Hrvat je dao “završnu reč” ovog lepog susreta.

– Biće super. Ja mislim da je atmosfera odlična, da su svi spremni, da jedva čekaju i da će biti veoma dobro prvenstvo. Nadamo se da Hrvatska može da ponovi uspeh iz Rusije. Modriću je ovo poslednje Svetsko prvenstov i mislim da će dati sve od sebe. Bilo bi super da se Srbija i Hrvatska sastanu u četvrtfinalu. Bilo bi dobro da svi gledaju na TV-u, i da bi bilo dosta dobrih emocija i da bi se raja zadivila

Telegraf.rs)