Djed vodi brigu o četvero unučadi koje su roditelji napustili

Region

Ovaj djed vodi brigu o četvero unučadi, jer su ih napustili roditelji. Nikad nije pomišljao na takav scenarij.

Edin Džafić iz Breze kroz život je radio i zarađivao. Iako je još mlad, radovao se mirovini jednoga dana. U braku je dobio dva sina i kasnije nekoliko unučadi. Naravno, bio je presretan. Nažalost, zdravlje nije bilo najbolje, ali snaga obitelji gurala ga je naprijed, piše Avaz.ba.

Razvod braka
Prije nešto više od godinu dana sin i snaha odlučili su se razvesti i oboje krenuti nekim novim životnim putevima. Svojih četvero djece ostavili su djedu Edinu i baki.

Naravno da je to bio šok za cijelu obitelji, ali Edin je odmah od prvog dana preuzeo brigu o unučadi bez imalo razmišljanja. Edin je slabog zdravlja i njegova primanja su minimalna, no ni briga o četvero djece nije jednostavna, jer imaju šest, četiri, tri i godinu i pol. S obzirom da trebaju brigu i pažnju, Edin brine o njima 24 sata, a supruga pokušava dodatno zaraditi nešto u lokalnoj trgovini kako bi doprinijela.

Djeci nedostaju roditelji
Teško je, kaže Edin, objasniti njegov sadašnji život jer ovo nije očekivao. Posebno mu teško pada što vidi koliko djeci nedostaju majka i otac.

Edinovu priču možete pogledati u videu u nastavku.

Ljubav im je potrebna. Mi se trudimo, ali znamo da majku i oca ne može nitko zamijeniti. Sina i snahu sam pitao za sve, ali njih ništa ne interesira. Sve je ovo sada moj život. Od nekih primanja djecu hranim. Uzimam im pelene. Mene zovu babo, dedo, a nekad i mama. Željni su majke, topline … Mi im pružamo što imamo. Jedna je majka, jedan je otac. Kad ne bih ja imao, njima bih dao. Borim se koliko god mogu. Teško je raditi, a njih čuvati”, rekao je za kraj Edin Džafić.

novizivot.net