PRVI BRAČNI PAR U SVIJETU S DOWNOVIM SINDROMOM JE NERAZDVOJAN I NAKON 29 GODINA

Svijet

Kakva nevjerojatna ljubavna priča, protivna svim mogućnostima!

Prvi bračni par s Downovim sindromom koji se vjenčao još je uvijek sretan i nerazdvojan i 29 godina kasnije!

Gareth i Deana prvi su se puta upoznali u njihovom lokalnom centru u Cumbriji, Engleskoj 1981. godine.

Tada je Gareth imao samo 17 godina, a Deana je imala 19. Danas, više od trideset godina kasnije, par je još uvijek jako zaljubljen i nerazdvojan.

„Deana i ja se slažemo“, kaže Gareth.

Deana je otkrila da je prva stvar koja ju je privukla kod Garetha bila njegova stršeća crvena kosa. „Mislila sam da ima kosu boje đumbira. Volim đumbir. Tada je imao i bradu. Isto crvene boje. I ja imam kosu boje đumbira“, rekla je.

Gareth s druge strane govori da je bio vrlo tražen kada je upoznao Deanu. „Prije nego što sam upoznao Deanu imao sam tri djevojke“. Odabrao sam onu pravu, a to je Deana“, otkrio je za Metro.

Razdragani par najprije je počeo kao dvoje dobrih prijatelja. Njihove obitelji nisu shvaćale koliko su ozbiljne stvari između njih sve dok 10 godina kasnije.

„Nismo znali puno o njihovoj vezi sve dok nisu počeli razgovarati o tome da se žele vjenčati“, izjavila je Garethova, 80-godišnja majka Anne.

Gareth je dodao: „Otišli smo na praznike u Blackpool i ondje smo se zaručili. To je bilo za Deanin rođendan“.

Uskoro nakon prošnje, golupčići su se obvezali jedno drugome ispred njihovih obitelji i prijatelja 4. srpnja 1992., što njihov brak čini najdugotrajnijim brakom nekoga tko ima Downov sindrom.

Deana kaže: „Još uvijek ga volim. Pogledajte ga, on izgleda kao starac“.

Kakva nevjerojatna ljubavna priča, protivna svim mogućnostima! Želimo Garethu i Deani puno zajedničkih godina provedenih u ljubavi i sreći.

novizivot