Cela Srbija se moli za Anu Ivanović: Stigle vesti iz Nemačke, bitka je neizvesna

Region

Nominacija srpske teniserke Ane Ivanović za tenisku Kuću slavnih u Njuportu 2021. godine je milionima njenih navijača ulivala velike nade da će baš ona postati deo te značajne istorije, ali se na kraju kockice nisu poklopile. Međutim, Ani se nova šanska ukazuje ovih dana, u novom krugu elitnog izbora pa je srpska teniserka ponovo kandidatkinja za ulazak u ovaj prestižan krug legendi belog sporta.

Nominacija je tu, ali hoće li uspeti da uđe u Kuću slavnih zavisi, kao i prošle godine, od istih faktora – glasova članova žirija koji čine čak 75% odluke, kao i glasova navijača koji to mogu učiniti putem zvaničnog sajta Međunarodne teniske federacije

Nominacija Ane Ivanović jedna je od ukupno 7 imena, a na spisku su kako imena njenih koleginica poput Flavije Penete i Lise Rejmond, tako i muških igrača poput Danijela Nestora. Ana sada ponovo računa na podršku svojih sunarodnika i svih ostalih koji su godinama gledali njene mečeve.

Ana Ivanović je 2008. godine osvojila jedini Grend slem turnir u karijeri. Tada je u finalu Rolan Garosa bila bolja od Dinare Safine. Na prvom mestu WTA liste provela je ukupno 12 nedelja. Povukla se na kraju 2016. godine.

story.rs