Dijete preminulo u bolnici u Splitu. Djevojčica (6) bila je u teškom zdravstvenom stanju.

Crna hronika

U ovom trenutku policija poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenice i okolnosti smrti djeteta, javljaju iz PU splitsko-dalmatinske

17.04
Iz KBC-a Split oglasili su se službenim priopćenjem.

– U hitnu pedijatrijsku ambulantu KBC-a Split je 12.10. u 20:10 dovedeno dijete s kroničnim bolestima, zbog kojih je ranije bilo liječeno u bolnici. Dijete je dovela hitna medicinska pomoć već provodeći postupke oživljavanja. Nakon prijema nastavljeni su postupci oživljavanja, a zatim i intenzivnog liječenja u Zavodu za intenzivnu pedijatriju. Unatoč svim primijenjenim postupcima intenzivnog liječenja dijete je umrlo 13.10. u 13:26 sati. O svemu navedenom obaviještene su nadležne službe sukladno proceduri – stoji u priopćenju KBC Split.

16.36
Iz Centra za socijalnu skrb doznajemo kako nije bilo intervencija u obitelji.

Za RTL su dodali kako je djevojčica koristila prava od socijalne skrbi jer je bila pacijent u teškom stanju i morala je ležati.

– Majka je koristila status njegovateljice – dodali su.

16.30
Slobodna Dalmacija javlja da je djevojčica bila hospitalizirana već nekoliko puta u KBC-u Split zbog kronične bolesti. U bolnicu je dovezena u teškom stanju nakon što je u njen doma pozvana ekipa Hitne pomoći koja ju je pokušala reanimirati.

Prilikom dolaska Hitne bile su vidljive modrice i dekubitusi, rane koje nastaju na koži kod ljudi koji se ne mogu kretati ili se teško kreću pa su duže vremena u krevetu ili u invalidskim kolicima.

16.18
Neslužbeno doznajemo da je dijete imalo mišićnu distrofiju te višestruke razvojne teškoće.

16.00
Kako neslužbeno doznaje Telegram, radi se o djevojčici od šest godina.

15.20
Splitska policija javlja kako je u splitskoj bolnici preminulo dijete.

– Danas oko 13 sati zaprimili smo informaciju kako je u splitskoj bolnici preminulo dijete. Dijete je jučer u bolnicu dovezeno u lošem zdravstvenom stanju. U ovom trenutku policija poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenice i okolnosti smrti djeteta. O događaju samo obavijestili Županijsko državno odvjetništvo u Splitu – izvijestili su.

24sata.hr