Mariju (29) ubio 34 godine stariji suprug: Krvnički je ubadao nožem

Crna hronika

Par, koji je bio u vezi pet godina, navodno je od ranije bio poznat policiji, koja je nekoliko puta morala da interveniše zbog svađa

Marija Amatuzo (29) ubijena je na Božić kada joj je, kako se sumnja, suprug Ernesto Favara (63) zadao 12 uboda nožem nakon svađe.

Zločin se dogodio u njihovom porodičnom domu u italijanskom selu Marinela di Selinunte. Par, koji je bio u vezi pet godina, navodno je od ranije bio poznat policiji, koja je nekoliko puta morala da interveniše zbog svađa.

Italijanski mediji pišu da su i Marija i Ernesto imali brakove iza sebe, a zajedno su u tom malom italijanskom mestu imali prodavnicu morskih plodova. Ernesto je bio ribar, a Marija je u selo došla iz Palerma nakon razvoda. Oboje iz prethodnih brakova imaju po dvoje dece, ali Marija svoju decu nije dovela u selo.

Udovac Ernesto oženio se mladom Marijom pre četiri godine i ubrzo su dobili blizance. Mediji pišu da su njihova zajednička deca svojevremeno bila izmeštena iz porodice.

Navodno je juče došlo do stravične svađe kada je Marija pomenula razvod. Ernesto je tada uzeo nož i svojoj supruzi zadao smrtonosne povrede.

Policija je došla na poziv zabrinutih meštana, a kada su upali u kuću, Ernesto je u kući i dalje držao nož kojim je presudio Mariji.

Njemu je određen pritvor.

(Telegraf.rs)