Mate Rimac potaknuo raspravu o veganstvu, pratitelju poručio: ‘Opet si preskočio tablete?!’

Region

Svojevremeno je izjavio da je odluka što ne jede meso ‘jedna od najboljih stvari koje je napravio u životu’

Mate Rimac (34) podijelio je na društvenim mrežama informaciju kako u lancu restorana brze hrane sada imaju veganske burgere. Njegova objava izazvala je niz reakcija te potaknula raspravu o veganstvu.

– U Zagrebu je sada dostupan Vege burger – napisao je Mate na Instagram Storyju, a podijelio je i nekoliko fotografija na Facebooku. I tada je započela rasprava.

Dok su jedni komentirali Rimac ‘dolazi u restoran sa stilom’ te mu savjetovali da ne jede masnim rukama, jednog od pratitelja je zanimalo: ‘Što je to kad vegan apsolutno sve proizvode naziva njihovim original ‘zastarjelim mesnim imenima’ i nijedan vegan da uspije smisliti neki novi naziv, ako to nije psihološko paćenje za pravim mesom..!?’. Inovator mu je u duhovitom stilu odgovorio: ‘Opet si preskočio tablete?’.

– Doslovan prijevod burgera je pljeskavica. Mesna. Ne kužim čemu bezobrazluk. Zapravo kužim, al okej – napisao mi je jedan pratitelj. Prepiska se nastavila pa je jedan Matin pratitelj dodao: ‘Naziv ‘hamburger’ nema nikakve veze sa šunkom ili plećkom, nego s imenom grada Hamburga (koji isto nema veze sa šunkom).

Rimac je ranije izjavio da je to što ne jede meso ‘jedna od najboljih stvari koje je napravio u životu’.

– Einstein i Tesla bili su vegetarijanci. Einstein je rekao da je najveća promjena koju možete napraviti za svijet da smanjite unos količine mesa… Pozivam vas da malo proguglate, da se činjenice malo pogledaju i donesite odluku sami za sebe – poručio je svojevremeno u videu.

24sata