Zašto je Tuchel dobio otkaz? Igračima je pao u očima zbog afere s mlađom djevojkom

Region

Privatni život Thomasa Tuchela postao je vruća tema u svlačionici Chelseaja gdje se nerijetko tračalo o raspadu njegovog braka i činjenici da ima mlađu djevojku, pišu engleski mediji

Nakon poraza Chelseaja od najboljeg hrvatskog kluba Dinama (0-1) na Maksimiru, trenera Thomasa Tuchela po povratku u London dočekao je hladan tuš.

Uprava kluba s novim američkim vlasnikom Toddom Boehlyjem sazvala je hitan sastanak na kojemu su priopćili njemačkom strategu da je razriješen s dužnosti trenera ‘bluesa’, a engleski mediji otkrivaju pozadinu priče njegovom otkaza.

Prema pisanjima engleskog Independenta, Tuchelov privatni život također je imao utjecaja na konačnu odluku klupskih čelnika. Nijemac je izgubio povjerenje igrača zbog neobičnog ponašanja i čestih promjena raspoloženja što je očigledno posljedica i njegovog razvoda braka.

Naime, Tuchel se u travnju ove godine razveo od supruge Sissi s kojom je bio 13 godina u brak, a u istom su dobili dvije kćerke. Njemački trener ubrzo je pronašao utjehu u mladoj Brazilki Natalie Max s kojom je viđen na brodu na Sardiniji krajem srpnja.

Englezi tvrde da je upravo odnos s mladom Brazilkom utjecao na pad njegovog autoriteta u svlačionici Chelseaja te da igrači u njemu više nisu vidjeli stručnjaka koji ih je odveo do pobjede u Ligi prvaka prije dvije sezone.

Tuchel je molio da ga ne smijene, ali novi vlasnik nije imao milosti. Ipak, njemački strateg će pronaći utjehu i u odšteti od 17,5 milijuna eura koji će sijesti na njegov račun.

Nijemac je Chelsea vodio u sto utakmica od kojih je 60 puta slavio i 16 puta izgubio, a potencijalni kandidat za novog trenera moga bi biti Graham Potter, trener Brightona.

24sata