TRIK KOJI FRIZERI KORISTE ZA VOLUMEN KOSE: Za par sekundi frizura kao s naslovnice

Zanimljivosti

Za volumen dovoljno je da “štipnete” kosu.

Najbolji trikovi su često najjednostavniji, a da bi vaša kosa dobila najbolji volumen, preporučujemo vam brzi trik koji koristi poznata frizerka Ema Čen. Uz pomoć njega ona postiže efekat razbarušene kose, a toliko je jednostavan da bukvalno svako može da ga nauči.

Poznata frizerka je naglasila da nije dobro koristiti previše preparata za kosu, jer se postiže suprotan efekat. Zato zaboravite na tonu balzama, spreja za raščešljavanje i kapi za krajeve.

“Da li pretjerujete sa pripremom frizure? Korišćenje previše proizvoda zna da bude podjednako loše kao da ne koristie nijedan proizvod. Kosa postaje teška, mlohava i brzo se masti”, kaže Ema i otkriva ključ za volumen kose.

“Ne oslanjajte se na proizvod nego pravite različite oblike u kosi. Jedan od načina na koji to možete učiniti je, naravno, pomoću pomagala za oblikovanje, ali kada je u pitanju uokvirivanje lica i dodavanje volumena, pokreta i oblika spreda, “štipanje” je najbolje rješenje”, kaže ona.

Spojte dva pramena kose na razdeljku i “štipajte” ih prstima pri korenu, dok dozvoljavate da se pramenovi odvoje – dajete kosi volumen, a svoje lice ćete bolje uokviriti. Ono što je jako važno je da vam za ovaj trik uopšte nije potrebno ogledalo, kosu možete osvježiti bilo gdje. A kako tačno izgleda “štipanje” kose pogledate u video snimku ispod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Chen (@emmachenartistry)

Lepa&Srećna