NAJMODERNIJA OBUĆA ZA JESEN 2022: 3 modela su u trendu, morate ih imati kad počne sezona

Zanimljivosti

Donosimo vam najnovije trendove obuće! Ovo su moderne cipele i čizme za jesen 2022. godine.

Stručnjaci kažu da je jesen najvažnije godišnje doba za modu. Tada stiže najviše novih, uzbudljivih trendova, a povratak u radnu atmosferu daju nam novu motivaciju da se dotjerujemo. Spremni smo i da isprobamo nove modne detalje.

Tu je i jedna zamka – vreme je promenljivo, pa smo stalno u nedoumicama, naročito kad je riječ o obući. Da li da se odlučimo za sandale, premda su nam pomalo dosadile i rizikujemo da pokisnemo ili da od jutra krenemo u gumenim čizmama i onda se “skuhamo” u podne?

Riješićemo bar dileme koje se tiču trendova – ovakva tri modela će imati sve moderne žene ove jeseni.

1. CIPELE SA KOPČOM

Čini se da nema modne kuće koja nije za ovu sezonu pripremila obuću sa kopčama. Versače i Prada su obnovili svoje već čuvene modele sa kaiščićem oko zgloba, a Dior, Miu Miu i Kavali nude čizme u “moto” stilu sa ovim detaljem.

Nećete pogrešiti ni ako kupite model “Meri Džejn” – sa kaišem preko risa koji se kopča sa strane. Ove cipele, nazvane po liku iz crtanog filma i prvobitno dizajnirane za djecu, biće prisutne na ulicama svih modnih metropola ove jeseni.

2. RETRO PATIKE

Poslije duge vladavine “ružnih” patika sa ogromnim đonovima, vraća se retro moda. Nosiće se takozvane “skejter” patike, koje imaju daleko tanji đon – potreban, prije svega, onima koji voze skejt. Čak i ako vam nije blisko ovo prevozno sredstvo, uživaćete u jednostavnijim modelima. Lakše se kombinuju i, naravno, ženstvenije izgledaju.

3. GUMENE ČIZME

Osim što su izuzetno praktične za kišne dane, gumene čizme su pravi modni hit. Balensijaga izbacuje svoju “ludu” verziju “kroksica” sa visokom sarom, ali u igri su svi modeli i sve boje. Samo je materijal važan.

novi.ba