CVJEĆARKI ZAPALJEN AUTOMOBIL: NE ZNAM ZAŠTO BI TO NEKO URADIO

Region

Automobil čija je vlasnica cvjećarka Lidija R. (50) eksplodirao je u noći između subote i nedjelje, a potom se i zapalio u ulici Kulina Bana u Beogradu, a istragu je preuzelo Više tužilaštvo u Beogradu.

Iskreno ja nisam ni čula kada je puklo, zaspala sam neposredno pred ekploziju. Ovdje sam već dugo godina i poznajem L. R. Nikada nisam imala problem sa njom, znam da je žena starosjedilac u ulici. Znam da je razvedena i ne znam u kakvim je odnosima sa suprugom, ali ja ih nikada nisam ni vidjela ni čula kako se svađaju. Znam da je on valjda neki sitni investitor, da radi sa zgradama, to je to. Ne znam zašto bi neko ovo njoj uradio, vjerovatno je greška. Žena ima samo tu cvjećaru i dobro joj ide, ali ne znam zašto bi to ikome smetalo – rekla je za Blic komšinica L. R.
Niko od komšija ne zna zašto bi neko njoj zapalio auto, a pojedini čak nisu ni znali da je do eksplozije došlo.

Vlasnica nija bila ni u cvjećari koju drži, a zaposleni nisu željeli ništa da komentarišu.

Podsjetimo, prema nezvaničnim informacijama, Lidija R. je dala izjavu policiji i u njoj navela da nije u sukobu sa bilo kim, a da nesuglasice ima samo sa bivšim mužem, i to oko podjele imovine.

– Vozilo je novo i veoma skupo, ali je bilo kasko osigurano. Za sada se sumnja da je eksplozija podmetnuta, ali je istraga i dalje u toku – potvrdio je izvor Kurira.

hayat.ba